promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Vosztok-tó rejtélye: őrült orosz legenda az alakváltó, gyilkos polipról
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Vosztok-tavi polip legendája évtizedek óta lázban tartja az oroszokat, olyan ez, mint a Jeti, egy kriptid, egy olyan állat, amelynek a létezésére egyelőre nincs bizonyíték, csak néhány legenda, túlélők elbeszélései, homályos felvételek vagy éppen egy szőrszál. De bármikor előbukkanhat egy minden képzeletünket felülmúló bizonyíték. A kacsacsőrű emlős létezését is sokáig lehetetlennek tartották, ő is kriptid volt.

A vízalatti létformák feltáratlansága megannyi felfedezésre váró titkot rejteget magában. A Vosztok-tó kiismerhetetlen misztikumából csíptek egyet nyakon az oroszok, már ha az elbeszélésekben van igazság. A különös lényt organizmus 46-b névre keresztelték, és olyan legendás képesség birtoklásával hozták kapcsolatba, mint a telepátia.

Kép: Gazeta.ru

De mégis mit kell tudni a Vosztok-tóról?

A Vosztok-tó egy édesvizű tó, az Antarktisz kemény jégpáncélja alatt helyezkedik el, kevesen tudják, de ez az egyik legnagyobb ilyen képződmény, mely sokáig érintetlen tudott maradni. Kritikusabb helyein 4300 méter magasságban tornyosul felette a jég. Orosz és brit tudósok közös expedíció során fedezték fel. Hogy elérjék a tavat, a mélyfúrások már évtizedek óta zajlanak a jégbörtönbe zárkózott víz irányába. 2012. február 6-án végül megtörtént az áttörés, a fúrásoknak köszönhetően a kutatók elérték céljukat, és lejutottak egészen a Vosztok-tó 3768 méteres mélységébe. 

A nagy esemény után elcsendesült a hírfolyam, a Vosztok-tóval kapcsolatban pedig pletykák keltek szárnyra a szóban forgó 46-b polipról, amely egy kriptid, egy olyan állat, amely létezéséről egyelőre nincsenek kézzelfogható bizonyítékaink. Az elmondások alapján jókora mérettel, 10 méteres hosszúsággal megáldott monstrum.

Az elmondások szerint ellenséges, agresszív magatartást tanúsított felfedezőivel szemben.

A túlélők úgy mesélik, hogy az állat amputált karja önálló életre kelt, képes volt mozgásba lendülni a vízben és mérget spriccelni a búvárokba. További megdöbbentő legenda, hogy a 46-b képes lehet az alakváltoztatásra is, például lemásolta az egyik búvárt, és így csapott le: álcázva magát az emberek közt, komoly vérfürdőt rendezve.

Újabb bizonyítékok nem kerültek elő, és azóta sem találtak további egyedeket. A telepátiával operáló új polipfaj továbbra is legenda marad,

bár az orosz álhírgyárak időnként előveszik a témát, a legújabb írásaik szerint Putyin szupertitkos fegyverként szeretné bevetni 46-b-t.

(Via Express.co.uk)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás