promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a Half-Life: Alyx első előzetese
Borítókép:  Valve
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sajnos ez még nem a Half-Life 3, de iszonyatosan jól néz ki.

A Valve sem a Half-Life 2 Episode 3-ról, sem a Half-Life 3-ról nem adott még életjelet, de így is örüljünk, hogy több, mint tíz év után egyáltalán kapunk valamit. A bejelentésnél is írtam, hogy a készítők a technológiai fejlődést előtérbe helyezve mindenképpen nagyot akarnak dobbantani, így VR-játékként dobják piacra a friss Half-Life-ot.

 

Ez azt jelenti, hogy ha játszani akarunk vele, akkor be kell szereznünk valamilyen PC-s VR-szettet, ami jelenleg még nem olcsó mulatság. Arra alapozni, hogy az emberek majd vesznek egyet a Half-Life miatt, szerintem nagy hülyeség. Jómagam is maximum kölcsönkérek egy Oculus Rift-et vagy HTC Vive-t, amíg végigjátszom, aztán nem sok szükségem lenne rá. Ez a lépés mennyire fogja visszavetni az Alyx-et? Szerintem nagyon, de sosem nézem le a Half-Life rajongótábort.

Most már haladjunk tovább úgy, hogy van VR-eszközünk, és már alig várjuk az új Half-Life-ot. A sztori középpontjában Alyx Vance lesz, és mint kiderült, most egyáltalán nem találkozunk majd Gordon Freemannel. Ő pihenget, mert a történések a Half-Life és a Half-Life 2 között játszódnak. A Combine már jelen van a világban, szóval ők lesznek az ellenfeleink. Fő feladatunk persze az ellenállás kialakítása és fenntartása lesz.

Attól még, hogy nincsen Gordon, találkozunk ismerős arcokkal, mivel velünk lesz dr. Eli Vance, na meg sejtelmesen feltűnik G-Man is.

Alyxnek van egy különleges kesztyűje, ami fegyverként is funkcionál. A Gravity Gloves a második részben megjelenő kultikus Gravity Gun elődje, ami fontos kellék lesz a játékmenetben, ahogy azt az előzetesben is látni fogjuk.

Hiába előzmény, a Half-Life: Alyx olyan hosszú lesz, mint a Half-Life 2. A készítők még azt is ajánlották, hogy a fanok mindenképpen legalább a Half-Life 2: Episode 2-t vegyék elő újrajátszásra a történet miatt.

A Half-Life: Alyx 2020. márciusában érkezik, de hát az egyik szemünk sír, a másik meg nevet emiatt, mivel csak PC-s VR-készülékekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás