promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Madárjelmezbe bújt embernek tűnik, miközben a világ egyik legnagyobb sasa – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hárpiát legtöbben csak a görög mondavilágból ismerjük, ahol félig ember, félig pedig állattestű élőlényekként jelennek meg, és ragadják el áldozatukat. Valójában a második legnagyobb sasfaj. Fenséges állat, amely szürreális látványt nyújt, és tényleg olyan, mintha a legjobb haverod magára öltött volna egy jelmezt, hogy megvicceljen.

A hecc pedig bejönne, mert rögtön elfutnál, és míg meg nem tudnád az igazságot, azt gondolnád, hogy valóban egy ember bújt jelmezbe. A hárpia, akkor futott be nagy karriert a neten, amikor a nálunk is látható kép felkerült a Redditre, ott elkezdődött egy hosszú párbeszéd arról, hogy vajon mi látszódik a fotón. A legtöbb válaszadó szerint egy jelmezbe bújt ember volt az. Mint később kiderült: rossz felé tapogatóztak az olvasók.

 

A hárpia egy elképesztő állat, hihetetlen méretekkel. Több mint egy méteresre nőnek, szárnyaik fesztávolsága pedig megközelítheti a három métert, miközben akár 10 kilót is nyomhatnak. Így tényleg van ok a pánikra, ha megjelenik, és megpróbál elragadni, merthogy emberrablásra is volt már példa.

A BBC filmesei ugyanis elutaztak az Orinoco esőerdőbe, hogy nyomon kövessék az állatok mindennapjait, ebből később szerettek volna egy nagyobb volumenű természetfilmet is piacra dobni. A forgatás közben egyszercsak az egyik sas megtámadta az operatőrt, miközben a filmes két fa között bűvészkedett a kamerával.

A hárpiák amúgy visszahúzodó életmódot folytatnak, nagyon ritkán láthatók csak a dzsungel fáin. Élőhelyük Közép- és Dél-Amerika, általában pedig nagytestű állatokra, így lajhárokra és majmokra vadásznak.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás