promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az új közösségi oldal eltiporná a Facebookot
Borítókép:  CBS
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A WT:Social alapítója szerint az új közösségi portál fogja legyőzni a Facebookot és a Twittert.

Jimmy Wales, a Wikipédia internetes lexikon társalapítója hosszú hónapok tervezgetése után elindította a WT:Social nevű portált. Az internetes vállalkozó azt mondta, a Facebook és a Twitter felületessége késztette egy új fórum beindítására, és azt reméli, hogy az új portál le fogja győzni majd a szerinte kattintásvadász és félrevezető hírekkel megtűzdelt Facebookot.

 

Az új szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy cikkekhez, elemzésekhez, információkhoz vezető linkeket osszanak meg, beszélgetéseket és vitákat nyissanak. A politikától a műszaki újdonságokig és a méhészetig mindenről lehet szólni, és mindenhez lehet hozzászólni. A hírek áramlása a Facebookon megjelenő hírfolyamhoz hasonló, de csak formailag. Míg például a Facebookon azok a bejegyzések kerülnek az élre, amelyet a legtöbben osztanak meg vagy kommentálnak, a WT:Social a legfrissebb híreket helyezi az élre. A tervek szerint nemsokára bővülnek is a szolgáltatások: egy gomb megnyomásával a felhasználók javasolhatnak majd értékes, minőségi tartalmakat.

A WT:Social a felhasználók adományaira épít annak érdekében, hogy elkerülje hirdetések közzétételét. Jimmy Wales meggyőződése szerint ugyanis a tartalmak minőségi romlásáért és a közösségi média vitatható vagy egyenesen rossz irányaiért a reklámok a felelősek. Alapítója szerint a WT:Social nem lesz különösebben jövedelmező, de fenntartható marad. A működtető csapat kis létszámú: kevés adminisztrátorból és néhány fejlesztőből áll.

Az új közösségi oldalnak eddig 50 ezer látogatója van, szemben a Facebook kétmilliárdos táborával. Wales célja nemcsak utolérni, de meghaladni a Facebook látogatottságát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás