Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyesülhet a Fiat-Chrysler és a Peugeot

Egyesülhet a Fiat-Chrysler és a Peugeot

Tech & Tudomány

TK - 2019.10.30. 10:20

Az olasz-amerikai Fiat-Chrysler fúzióról kezdett tárgyalásokat a francia PSA-csoporttal – írta internetes oldalán a The Wall Street Journal.

A Fiat-Chrysler (FCA) és a Peugeot-gépkocsikat is gyártó francia PSA eseteges egyesülésével létrejönne a világ egyik legnagyobb autóipari óriáscége. Így a mintegy 50 milliárd dollár tőkéjű vállalat a Volkswagen, a Renault-Nissan és a Toyota után a világ negyedik legnagyobb autógyártója lenne.

A The Wall Street Journal iparági értesülései szerint a fúzió „az egyenlők egyesülése” lenne. Az új cégben a PSA vezérigazgatója, Carlos Tavares és az FCA elnöke, John Elkann – aki a néhai FIAT-elnök, Gianni Agnelli unokája – egyaránt megtartaná jelenlegi beosztását. Az egyeztetések azonban egyelőre

„még képlékenyek, és nincs garancia arra, hogy megállapodással érnek véget”.

Az Agnelli család többségi tulajdonában lévő Fiat-Chrysler az idén júniusban már a francia és kínai tulajdonú Peugeot vetélytársával, a szintén francia Renault-val is tárgyalt fúzióról, de az akkori megbeszélések kudarccal zárultak.

 

Az amerikai lap elemzése szerint a világ legnagyobb autógyárai azzal próbálkoznak, hogy átstrukturálják termelésüket és változtassanak üzletpolitikájukon, részben mert emelkednek a termelési költségek, részben pedig mert a gyors és tartós növekedés időszaka után az autópiac jó ideje lassulást mutat. Ez különösen Európára igaz, ahol a piac túlzsúfolt és a szigorú környezetvédelmi előírások apasztják a profitot, írja a távirati iroda.

Borítókép: AFP.

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság