promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfarkas kinézetű új macskafajt tenyésztettek ki – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Öt különleges macskafajta, amellyel valószínűleg soha nem fogsz találkozni.

Keleti rövidszőrű – Orientális macska

Extrém kecsesség, karcsú nyúlánkság, hatalmas pillangó fülek és igéző tekintet, ez pedig nem más, mint a keleti rövidszőrű macska. Magyarországon nem túl ismert fajta, de a nagyvilágban hatalmas népszerűségnek örvend. Elég nemzetközi a tenyésztésének a sztorija, valójában egy sziámi hibrid macska, amelyet brit, amerika, orosz és tajváni fajkeresztezéssel tettek még sokszínűbbé. 1977-ben ismerték el hivatalosan is önálló fajtaként. Sziámi felmenőihez híven, kifejezetten szociális, intelligens társaságkedvelő, szórakoztató cica, amely szeret a figyelem központjában lenni. 

Tacskómacska

A tacskómacska egy rövid lábú dorombológép. Alkata tacskószerű, hosszúkás és miniatürizált. A rövid végtagok egy génhibának, örökletes betegségnek, pontosabban a porcok elcsontosodott zavarának köszönhetők. Ebből kifolyólag némi hátrányból indul fajtársaival szemben, főleg az ugrást tekintve, hiszen ez rendkívül megerőltető számukra. Amolyan nyugodtabb típusú kanapé tigrisek, nem bánják, ha a gazdi a széltől is óvja őket.

Lykoi macska

A Lykoi macska vérfarkas macskaként is ismert. Egy genetikában is jártas állatorvos tenyésztette ki (más vélemények szerint a lykoi fekete rövid szőrű macska mutációjából származik), és azonnal elkezdtek sorba állni érte az emberek. Nagyon ritka ma is, ára szinte a csillagokban jár.

Selkirk Rex

A Selkirk Rex úgy néz ki, akárcsak egy ma született bárány. Egy pihe-puha, bolyhos szőrpamacsról van szó. Ez a különleges macska Amerikából származik, és göndörségét egy domináns gén alakította ki. Emberközpontú, társasági lények.

Pixie bob 

Ezt a macskafajtát először tévesen a hiúzzal rokonították. Azonban nincs szó semmiféle vadságról, hiszen a Pixie bob egy kedves, bújós, hízelgős ölbe vehető cica, egy kissé vad külsővel megáldva. Erős, izmos testalkattal rendelkezik, a kandúrok akár a 10 kilogrammot is nyomhatnak. A hiúzra hajazó megjelenésére az állat fülei is rásegítenek. Ez a fajta elég hóbortos és játékos, például a vizes közeget nagyon szereti, illetve szívesen tulajdonít el neki tetsző, főleg csillogó tárgyakat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás