promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne várjunk Gmail applikációt az új Huawei telefonon?
Borítókép:  Huawei offical
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hiába lesz jó kis mobil a Mate 30, ha a Google hátat fordít neki.

[[adv]]

Azt már gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy ősszel érkezik a Huawei új okostelefonja, de ettől függetlenül még nagy a csend a cég körül. Jelenleg is tart ugyanis a tiltás, hogy amerikai vállalat nem üzletelhet Kínával, és a Huawei új készülékén most a kiskapuk sem tudnak segíteni.

A Huawei Mate 30-on persze ott lehet az Android, de az mit sem ér, ha a felhasználók nem jutnak hozzá olyan szolgáltatásokhoz, mint a Play áruház. Persze ki lehet ezt kerülni, és le lehet torrentezni az applikációkat, de azoknak a többsége megbízhatatlan, ráadásul a Huawei nem várhatja el a vásárlóitól, hogy trükközzenek.

Szóval szinte minden Google szolgáltatástól elesne a Mate 30, ami egy Androidos készüléknél hatalmas érvágás. Még mindig sok a kérdőjel az Amerika és Kina közti kereskedelmi háború körül, de a legtöbb hírportál már hivatalosan kezeli az információt, hogy a Huawei és a Google nem közösködhet.

A Huawei saját operációs rendszere, vagyis a HarmonyOS már elkészült, és vészhelyzetben be is tudják vetni. Valószínűleg a cégnél már ezen is gondolkoznak, mert így piacra dobni egy csúcstelefont nem sok értelme van.

Szóval, a Mate 30 bejelentésére még várni kell, amíg ez a probléma meg nem oldódik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás