promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lehet tippelni, melyik a világ legnépszerűbb személyautója
Borítókép:  AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ legnépszerűbb autóinak fele Ázsiában készül, Európában a Volkswagenek emelkednek ki.

[[adv]]

Nemrégiben a magyarok használt autók iránti érdeklődéséről, a hazai toplistákról írtunk, most jöhet a világtrend, vagyis a világ legnépszerűbb autóinak listája. A használt kocsikat most félretesszük, az újakat vesszük számba.

A vezess.hu cikkében azt írja, a legnagyobb számban gyártott modell 2019ben eddig a Toyota Corolla volt. Több mint 596 ezret gyártottak le belőle, ami a listán az első helyre repíti. Másfelől a Toyota is átlépett egy mérfőldkövet: a japán gyártó az első, mely átlépte a globális autópiaci részesedés 10 százalékát.

A dobogó második fokán a Ford F-széria áll (539 ezer), a harmadikon megint egy Toyota, a RAV4 (441 ezer). Majd sorban a Honda Civic, a Honda CR-V, a Volkswagen Tiguan, a Volkswagen Golf, a Toyota Camry, a RAM pickup és a Volkswagen Polo.

Tavalyhoz képest eladásban a RAM pickup nőtt a legtöbbet, és a Golf esett a legnagyobbat.

Az idei első hat hónapban összesen valamivel több mint 42 millió új autó gördült ki a gyárakból. A gyártókat figylembe véve a top-3 így fest: 1. Toyota 2. Volkswagen 3. Ford. Majd Honda, Nissan, Hyundai, Chevrolet, Kia, Mercedes, Renault a sorrend.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás