promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leszállás Trabantok közé a mezőre négymotoros utasszállító repülővel
Borítókép:  Az NDK-légitársaság szovjet négymotoros utasszállító repülője a mezőn Stölln városa mellett (Wikipedia)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Heinz-Dieter Kallbach NDK-s pilóta bravúrja idén 40 éves: 1989-ben szállt le ugyanis egy mezőre, hogy egy kivárosban múzeumi tárgy lehessen egy négymotoros utasszállító repülőből. Videó a szocializmus végnapjaiból. 

[[adv]]

Az utasszállító landolása mellett az arcokat, kocsikat is érdemes alaposan tanulmányozni azon az 1989-es videón, amely Heinz-Dieter Kallbach NDK-s pilóta bravúrját örökítette meg. Az NDK egykori légitársasága, az Interflug pilótája nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy leszálljon a mezőn egy Stölln kisváros mellett, ahol

a szovjet gyártmányú, négyhajtóműves Il-62-esnek azt a szerepet szánták, hogy kiállítási tárgy legyen, azaz befejezze égi pályafutását.  

A kisváros melletti mező egyébként valóban repülőtérként funkcionált, csakhogy a füvespályás változatot természetesen nem utasszállítóknak találták ki, pláne nem egy négyhajtóműves repülőnek, amely 150 ember szállítására volt alkalmas.

Vitorlázórepülők használták elsősorban a kis vidéki légikikötőt.  

A kelet-német kapitánynak azzal is szembe kellett néznie, hogy a leszállópálya mindössze 900 méter hosszú. A landolás előtti pillanatokban ezért már csak két motort használt,

majd magasra húzta a gép orrát, hogy a lehető legjobban csökkentse a sebességet. 

Sikerült! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás