promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Évi 2 milliárd vadállatot pusztítanak el háziállatok Ausztráliában
Borítókép:  Ausztrália egyik ritka madara, a fakó tengely farok pinty is könnyen a macska áldozata lesz (AFP)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fordítva logikusabb lenne, de akkor is így van, vagyis tényleg háziállatok pusztítanak el évente több milliárd vadállatot Ausztráliában. A tettesek egészen konkrétan a macskák. 

Elég jó a macskák huzata, ezt tudjuk róluk, mint háziállatokról, és nemcsak a Frakkból. A szardíniától kezdve a szalámin át a sajtokig örömmel rájárnak mindenre, amit találnak, az viszont mégiscsak túlzásnak tűnik, amit Ausztráliában művelnek. 

Ott ugyanis mintha életstílust váltottak volna,

és vadállatokat pusztítanak milliószámra naponta, amelyről egy év alatt már irtózatos szám kerekedik ki. Pontosabban vadon élő állatokról beszél a tudomány, amelyek közül napi szinten több mint egymillió madár, közel kétmillió hüllő és több mint hárommillió emlős lesz a macskák áldozata,

mindent összeadva pedig kétmilliárdos az évi pusztítás.  

A Cats in Australia című új könyvre hivatkozva a Live Science és a National Geographic azt is hozzáteszi, az európai telepesekkel két-három évszázada itt lakó macskák ellepték az ötödik kontinenst, többmillió visszavadult közülük.  

Egy ilyen vadmacska minden évben elfogyaszt hétszáznál is több őshonos vadállatot,

több tucat fajt kihalással fenyeget a helyzet. Csapdákkal, méreggel, lőszerrel küzdenek a hatóságok a macskák ellen, egy éven belül kétmillióval akarják csökkenteni a létszámukat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás