promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sziget, melyet elfoglaltak a macskák
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás


macskak1

Az apró szigeten, ahol egy lakosra hat macska jut, nem történik sok minden. Nincs étterem, nincsenek autók (a sziget másfél kilométer hosszú), sem boltok, szállást sem találnánk, ha itt érne az éjszaka. Álmos halászkikötőjébe naponta kétszer érkezik a komp, fedélzetén 34 utassal: többségük kíváncsi turista, aki a szigeten élő vörös cirmosok hordáival akar fotózkodni.

macskak2

A Japán déli részén található Aosimára eredetileg a halászhajókon garázdálkodó egerek kordában tartására telepítették be a macskákat, melyek populációja természetes ellenség hiányában vad növekedésnek indult. A második világháború után a szigetlakók többsége a nagyobb szigetek városaiban keresett munkát: Aoshimán csak az öregek maradtak, meg a macskák. A háború után közel ezren éltek a szigeten, most azonban alig huszonketten maradtak.

macskak3

A macskák igen szemtelenek: hozzászoktak az emberekhez, és folyamatosan ételt koldulnak tőlük, sőt nem szégyellnek lopni is, ha módjuk akad rá: még a rizsgombócot is megeszik.

macskak4

Aosima egyébként nem az egyetlen macskás sziget Japánban: legalább tíz másikat is fel tudunk sorolni. Tokióhoz legközelebb a Kanagava prefektúrában található Enosima esik, ahova ráadásul még kompoznunk sem kell: a szigetet híd köti össze Honsu szigetével.

macskak5

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás