promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összerakták a világ leggyorsabb golyóálló kocsiját
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az AddArmor nevű cég polikarbonát anyaggal borított be egy Audi RS7-est, nagyon úgy tűnik, ez ma a világ leggyorsabb golyóálló autója. Van benne gázmaszk és éjjellátó kamera is. 325-tel tud menni.

Az AddArmor cég nyitóoldalán egy csuklyás kommandós próbál ripityára lőni egy kocsit, ám hiába sorozza géppisztollyal, majd vált baseball ütőre, az üveg csak nem törik be. Nos, ez a golyóálló anyagok gyártására szakosodott vállalat most összeállt az Audival, s készítettek közösen egy RS7-est, melyet a világ leggyorsabb golyóálló autójaként reklámoznak. (Fotók: carscoops.com)

A modell igazából csak akkor válik gyanússá az avatott szemnek, ha az ember közelebb megy hozzá. Egyből feltűnik az ablakvastagság és néhány nem megszokott gomb a műszerfal alatt.



Ugyanis fedélzeti gázmaszkkal, hűtőmaszkkal, éjellátó kamerával is felszerelték a kocsit. A csomagtartóban lőfegyvereknek is kialakítottak helyet, szóval ezzel a járgánnyal akár háborúba is lehetne indulni.

S ami a lényeg: a golyóálló réteg. Az RS7-be nem acélt építettek be, hanem polikarbonátot, mely egyrészt sokkal strapabíróbb, másfelől fele olyan könnyű, mint a fém.



A borítás alig 90 kilóval növeli meg csak a kocsi súlyát. Emiatt egy potom négyezer köbcentis biturbó V8-as motor is elhajtja. Ja, és 760 lóerő van benne, három másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 325 kilométer óránként. Khm.

205 ezer dollárért juthatunk hozzá, ami 59 millió forintnak felel meg. Ha lemondunk a golyóálló borításról, akkor 91 ezer dollárt spórolunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás