promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világűr hónapja jön: 50 éves a Holdra szállás – premierek, trailer
Borítókép:  Az Apollo 11 legénysége – Neil Armstrong, Michael Collins, Buzz Aldrin – 1969. május 1-én, két és fél hónappal az első Holdra szállás előtt (AFP, NASA)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sosem látott felvételeket ígérnek a világűr hónapjában, amelyben az első Holdra szállás 50. évfordulóját ünnepeljük. Az Apollo űrhajósainak családjainál is járunk, hogy lássuk, hogyan élték meg 1969. július 20-át a tévé előtt. Mese az egész? Egy biztos, mesések a felvételek Hans Zimmer zenéjével.  

Július a világűr hónapja a National Geographicon, és nemcsak ott. Nem minden júliusra érvényes ez, de 2019 júliusára nagyon is, hiszen

ebben a hónapban a Holdra szállás 50. évfordulóját ünnepeljük. 

Hogy ez valóban megtörtént-e 1969. július 20-én vagy sem, ahhoz segítségként korábbi cikkeinkben akad éppen elég történet, információ. 

A National Geographic-csatorna, akárcsak néhány hete a normandiai partraszállás 75. évfordulója alkalmából, ismét filmekkel, premierekkel készül, de ezek most nem egyetlen estére korlátozódnak, hanem az egész hónapot érintik. 

[[cikk1]] 

Az Apollo: Missziók a Holdra című, kétórás filmben sosem látott felvételeket ígérnek.

Több mint 500 órányi film- és 800 órányi hangfelvételből, több mint tízezer archív fotóból állították össze. Az űrhajósok otthonába is ellátogatunk, ahol a családjaik 1969. július 20-án  a tévé előtt ültek, akárcsak a világnak az a fele, amelyiknek volt már televíziója. Az előzetes:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás