Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mercedesek tízezreit kell szervizbe vinni, ám a gyártó ellenzi ezt a lépést

Mercedesek tízezreit kell szervizbe vinni, ám a gyártó ellenzi ezt a lépést

Tech & Tudomány

Mercedesek tízezreit kell szervizbe vinni, ám a gyártó ellenzi ezt a lépést

Tech & Tudomány

Promotions 10:01

A német Bild am Sonntag című lap egy újabb német autóbotrányról rántotta le a leplet.

A távirati iroda szemlézte a német lap vasárnapi cikkét, amiben arról írnak, hogy hatvanezer Mercedes-Benz GLK 220 típusú dízeles autót kell azonnal szervizbe vinni.

A cikk megjelenése után a német szövetségi közlekedési minisztérium azt a tájékoztatást adta, hogy a gépjármű-felügyelet egy meg nem engedett szoftveres kikapcsoló funkciót talált az Euro 5-ös besorolású OM 651 dízelmotormodellek emissziós értékeket szabályozó rendszerében. A felügyet által kifogásolt szoftver állítólag késlelteti a motor hűtőrendszerében az üzemi hőmérséklet elérését, így a motor a határérték alatt tartja a nitrogén-oxid kibocsátást.

A Mercedes gyártója, a Daimler azonban úgy véli, hogy ez a funkció nem szabályellenes, és azonnali panasszal élt a visszahívási rendelet ellen. A német gyártó azonban azt leszögezte, hogy a panasz benyújtásával párhuzamosan végrehajtja a szoftver átalakítását és együtt fog működni a hatósággal a helyzet minél hamarabbi megoldása érdekében.

A Bild am Sonntag úgy értesült, hogy az emissziós értékeket szabályozó rendszerrel szemben emelt technikai kifogás nem csak a GLK 220, hanem a Mercedes-Benz C és E osztályú modelljeire is kiterjedhet,

ami így akár 700 ezer autót is érinthet.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP