Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Júliustól már neked is lehet elektromos Mustangod

Júliustól már neked is lehet elektromos Mustangod

Tech & Tudomány

Júliustól már neked is lehet elektromos Mustangod

Tech & Tudomány

HG - 2019.06.23. 21:55

Ehhez csupán fölösleges 300 000 jó angol fontra (107 millió forint) lesz szükséged, és tiéd lehet a Charge Cars legújabb fejlesztése, az 1967-es Mustang elektromos remake-je a Ford Mustang EV.

A lítium akkumulátoros Mustang EV nem a Ford saját készítésű autója, hanem egy brit startup cég, a Charge Cars munkája, melyet hivatalosan az Angliában megrendezésre kerülő júliusi Goodwood Fesztiválon fognak bemutatni a Michelin's Supercar kifutójában.

A cég az 1960-as évekbeli jellegzetes Mustang karosszériát vette alapul, amely jellemző volt a Shelby GT és Fastback típusokra, és ehhez adta hozzá az Arrival által biztosított EV komponenst. Az eredmény lenyűgöző lett, az elektromos izomautó mindössze 4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és 240 km/h végsebességre képes.
 

Forrás: carscoops.com


Az összkerékhajtású, de gombnyomásra akár hátsó kerekessé is átalakítható járgány csúcsteljesítménye 536 lóerő, az elektromotor pedig akár 1200 Nm-es nyomatékra képes. A 64 kWh-os akkumulátor körülbelül 320 kilométernyi út megtételét teszi lehetővé és 50 kW egyenáramú gyors töltést engedélyez.

A külsejéről készített képek alapján a Mustang Eleanorhoz hasonlít leginkább a verda, nem véletlenül eshetett a cég választása eme ikonikus darabra. A belsejéről ugyan még nem osztottak meg túl sok képet a nagyközönséggel, de a fesztiválig már nem kell sokat várni, hogy teljesen lehulljon a lepel az első elektromos hajtású Mustangról.

Aki viszont szeretne a közeljövőben vásárolni egy ilyen járgányt, annak nem árt viszonylag sietnie a rendelés leadásával, mert csupán 499 példányt fog legyártani belőle a cég.

Borítókép: carscoops.com

Legolvasottabb hírek