Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Minden harmadik nő lehangolt szex után

Minden harmadik nő lehangolt szex után

Tech & Tudomány

Minden harmadik nő lehangolt szex után

Tech & Tudomány

Promotions 18:00

Egy friss kutatás látott napvilágot a minap, ami a szexuális együttlétek utáni depresszió témakörével foglalkozik.

Az International Journal of Sexual Health című lapban publikált anyag szerint a megkérdezettek 33 százaléka azt vallotta, hogy többször előfordult már vele az, hogy a kielégülés után, a jókedv helyett szomorúság telepedett rá. A kutatás azt emelte ki, hogy az alanyok 10 százaléka súlyosan depressziós tüneteket produkált. 

A lap szerint ez egy létező betegség, mégpedig az úgynevezett posztkoitális depresszió (PCS). Az oka pedig az, hogy valamilyen zavar történik a hormonháztartásban. Fizikailag minden rendben van, ám az agyban mégsem tudnak felszabadulni a hormonok. A kutatás csak nők vettek rész, kétszázan.

Ennek kapcsán a Bors megkérdezte Rusz Edit szexuálpszichológust, aki szerinte eleve nem reprezentatít ez a felmérés, hiszen kevés embert vizsgáltak:

„Én a hosszú praxisom során azt tapasztaltam, hogy ilyen probléma maximum akkor fordulhat elő, ha a szexuális életben valami nem működik harmonikusan. Ha például a nő nem kapja meg a feltétel nélküli imádatot, babusgatást, kényeztetést, lelki odafordulást. A férfi esetében pedig akkor fordulhat elő a szex utáni lehangoltság, ha a nő nem olyan szívvel-lélekkel értékeli az ő férfiúi szexuális aktivitását. Szerintem ez lehet a háttérben.”

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP