promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érkezik a fizetős Firefox
Borítókép:  thurott.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Mozilla újfajta bevételt szeretne látni a Firefox prémium csomagjából. A fizetős Firefox online tárhelyet és VPN-elérést biztosítana. A plusz szolgáltatásokon még törik a fejüket a cégnél, a tervek szerint októberben akarnak piacra lépni a csomaggal.

A hwsw.hu a Mozilla vezérigazgatóját, Chris Beard-öt idézve azt írja, ősztől a cég piacra dobja a Firefox prémium verzióját. A hagyományos funkciók mellett a havi előfizetési díjért cserébe a Mozilla extrákat is biztosít, ilyen lesz a VPN szolgáltatás és a biztonságos online tárhely. (A VPN-szolgáltatást a Mozilla már tavaly is árulta felhasználóknak 10 dolláros havidíjért). Ezek biztosan benne lesznek az extrák között, de további plusz szolgáltatásokon is töri a fejét a vállalat. Beard erről egy német portálnak nyilatkozott múlt héten.

A cégvezető ugyanakkor az interjúban sietve megnyugtatott mindenkit, hogy a jelenleg is ingyenesen használható Firefox verziót nem fogják fizetőssé tenni.

A prémium csomag havidíjáról egyelőre nem nyilatkozott a Firefox, a piacra lépést októberre tervezik.

A Mozilla célja egyértelmű, növelni a bevételeit, melyek jelenleg a keresőmotorokkal, jórészt a Google-lal kötött megállapodásokból, illetve a hírolvasó és kurátor applikációkból származnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás