promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
16 éves környezetvédő lány kapta az Amnesty rangos díját
Borítókép:  STARPIX / APA-PICTUREDESK
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Greta Thunberg és Fridays for Future mozgalma megkapta az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet legrangosabb kitüntetését, a Lelkiismeret Nagykövete-díjat.

Greta Thunberg neve sokak számára ismerős lehet. A 16 éves svéd lány azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy előző év augusztus 20-án fogta magát és iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért. Emellett van egy nemzetközi mozgalma Fridays for Future néven, amely globális méretűvé nőtt az elmúlt egy évben.

Most Greta Thunberg és fenn említett mozgalma komoly elismerésben részesült, megkapta ugyanis az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet legrangosabb kitüntetését, a Lelkiismeret Nagykövete-díjat.

„Az emberi jogok és az éghajlati válság kéz a kézben járnak. Az egyiket a másik nélkül nem tudjuk megoldani. A klímaváltozás azt jelenti, hogy az emberek nem fognak tudni ételt termeszteni, az otthonuk fenyegetés alá kerül és az egészségük veszélybe kerül. A kormányoknak kötelessége megvédenie bennünket, akkor miért nem tesznek semmit, hogy megállítsák, hogy a klímaváltozás tönkretegye az életünket?”

– fogalmazott közleményében Greta Thunberg.

Azt már az Amnesty International főtitkára, Kumi Naidoo mondta, hogy inspirálja és alázatra sarkallja őket az az elszántság, ahogyan ezek a fiatal aktivisták világszerte arra késztetnek mindannyiunkat, hogy szembenézzünk a klímakatasztrófa realitásaival.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás