promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így muzsikál egy 1000 lóerős utcai Ferrari
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csütörtökön bemutattunk egy brutális tuningot kapó Ferrarit, most pedig jöjjön az olasz gyár hibrid szuperautója.

Mielőtt bővebben belemennénk a Ferrari SF90 Stradale bemutatásába, olvassátok el a tuningot kapó Ferrariról írt cikkünket:

A Ferrari versenycsapata éppen idén ünnepli 90. születésnapját, innen eredeztethetjük a névben felbukkanó számot.

A motor alapja az F8 Tributo 3,9 literes V8-as biturbó motor, amit a gyár mérnökei 4 literre növeltek, ezáltal az addigi 720 lóerő és 770 Nm helyett, 780 lóerőt és 800 Nm nyomatékot kaptak. A benzinmotort három elektromos motor egészíti ki, ami összesen 220 lóerőt kapott, így az autó összteljesítménye eléri az 1000 lóerőt.

A Stradale összkerékhajtású, és konnektorról tölthető: a 7,9 kw/h-ás lítiumion akkumulátor egy feltöltéssel 25 kilométert képest megtenni 135 km/h-val. A hibridrendszert is figyelembe véve a tervezők szénszálból készítették el az autót, ami így csupán 1570 kg-ot nyom. Az autó 4,71 méter hosszú, 1,97 méter széles és 1,19 méter magas. 2,5 másodperc alatt éri el a 100-at, míg a 200 km/h-hoz összesen 6,7 másodpercre van szüksége. A végsebessége 340 km/h.

Ennél az autónál szakított a megszokott utasterével a Ferrari, és ahova nézünk mindenhol érintőgombokat látunk: a kormánykeréktől kezdve a műszarfalig bezárólag. A kormánykerék mögött található a 16 colos hajlított kijelző, és még az utas előtt is van egy kis képernyő. Kiemelendő, hogy az ülések közötti konzolon a kapcsolók a klasszikus kézi váltós Ferrarikat idézik.

Az olaszok készítettek az autónak egy Assetto Fiorano szériát, amit titán kipufogóval, a versenysportból származó lengéscsillapítókkal, és szánszálas ajtópanelekkel láttak el, így még 30 kilogrammot faragtak az autó összsúlyán.

Ami igazán vonzóvá fogja tenni a vásárlók körében az SF90 Stradale-t az az, hogy a gyártó nem limitálta a gyártandó autók példányszámát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás