promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az új Teslák akkumulátorát egymillió mérföldre tervezik
Borítókép:  AFP/Jung Yeon-Je
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elektromos autók kritikus pontja a töltés, vagyis milyen sűrűn, milyen hosszú időre kell megállnia az embernek, hogy az akkumulátort „felpumpálja”. A Tesla vezére, Elon Musk a minap bejelentette, hogy az új Model 3-ba már olyan akksikat fognak beszerelni, melyek a tervek szerint egymillió mérföldet fognak tudni futni.

Elon Musk a nemrégiben, a Tesla Autonomy nevű eseményen jelentette be hogy cége olyan elektromos autót tervez, mely egymillió mérföldet is meg tud majd tenni egy akkumulátorral. A Teslák lelke az akksi, s rendkívül fontos, meddig tudja tölteni az ember, így a terv grandiózus, és forradalmi újítást jelent az autógyártásban.

A jelenlegi Teslák akkumulátorainak élettartamát a feltaláló 300-500 ezer mérföld közé teszi, egymilliót jelemleg csak a kamionok bírnak. A Model 3 viszont a tervek szerint már ennyit fog tudni menni. Az e-mob.hu cikkéből kderül, a Tesla azt is bejelentette, hogy cserélhető akkumulátor modulok kifejlesztésén is dolgozik.

Íme egy kis teszt a Model 3-al: 

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy az autók minden részletét optimalizálják, beleértve az abroncsokat is, hogy azoknak minimális karbantartásra legyen szüksége, és hogy, mintegy „hiperhatékony” elektromos robot-taxiként tudjanak működni.

A Tesla még mindig egy viszonylag fiatal autógyártónak számít, így a járműveik élettartamáról csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre. Mindössze annyi információnk van ezen a téren, hogy a Tesla akkumulátorainál kevesebb, mint százalék az energiakapacitás csökkenése 160 ezer mérföld után.

Azt már régóta tudjuk, hogy a Tesla az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordít az akkumulátoraik élettartamának növelésére, így az új bejelentés arra enged következtetni, hogy az erre irányuló törekvéseik sikeresnek bizonyulnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás