promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan kötött ki a folyóban ez az utasszállító repülő?
Borítókép:  A repülő, ami a folyóban kötött ki leszállás után (Tampa Bay Times)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Boeing 737-800-as pilótái nem egészen így gondolták a leszállást, amikor Guantanámóból elindultak Floridába. Végül a 136 utassal egy folyóban kötöttek ki. 

Az elmúlt hetek, hónapok visszatérő negatív szereplője a Boeing, most itt egy újabb esett, bár a korábbiaknál ártatlanabb, és komikusabb. A baleset Floridában történt, az utasszállító azt játszotta, hogy hidroplán. 

Konkrétan: a Miami Air International Boeing 737-800-as repülőgépe

a leszállást követően túlfutott a floridai Jacksonville repülőterén,

így a St. Johns folyó sekély vízében állt meg. Az AIRportál cikke szerint a repülőgép a kubai Guantánamo Bay-ből érkezett 136 utassal és 7 fős személyzettel a fedélzetén, de nem egészen így gondolta a landolást a repülőtér 2740 méter hosszú futópályájának végén. Több mint száz méterrel túlfutott rajta. 

A repülőgépben komoly károk keletkeztek, de a megállást követően mindenkinek sikerült elhagyni a fedélzetét és bár a kezdeti híradások nem szóltak sérültekről, 21 embert kórházba szállítottak. Egyikük állapota sem kritikus.

A balesetben szerepet játszhatott a portál értesülései, a  külföldi szakportálok szerint, hogy a leszálláskor vihar tombolt a repülőtér környezetében, erős esőzéssel és lecsökkent látástávolsággal.

 

 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás