Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Nincs megállás, új hajtogathatós telefonokkal jön a Samsung

Tech & Tudomány

Promotions - 2019.03.13. 16:32

A Samsung összehajthatós telefonja bemutatásával sikeresen megelőzte a Huaweit, s ezzel óriási versenyfutás veheti kezdetét. Több, mint pletyka, hogy a dél-koreai óriás már dolgozik új hajtogathatós készülékek fejlesztésén, s ez a bizonyára nagy riválisát is lépéskényszerbe hozza.

A február végi World Mobile Congress-t sem várta meg a Samsung új összehajtható telefonjával, már február 20-án bemutatták a Samsung Foldot. Ezzel beelőzték a Huawei hasonló készülékét. Ebben a cikkben szedtük ízekre a telefont, mely idehaza nagyjából 600 ezer forinttól indul majd.

Iparági körökből kiszivárgott – s ezek a pletykák utóbb általában mindig igaznak bizonyulnak –, hogy a Samsung nem áll le a fejlesztésekkel, és újabb összehajtható készüléken dolgozik. A nagyméretű Foldtól eltérően, melyet összehajtva a kijelző a mobil külső részén jelenik meg, az egyik új készüléket a hírek szerint vertikálisan lehet majd összehajtani. Vagyis minden bizonnyal kihajtva egy hosszúkás, összehajtva egy kifejezetten kis méretű készüléket tartunk majd a kezünkben. Lehetséges, hogy ebben az esetben a gyártó nem fejleszti le a külső kijezőt, vagy csak egy kisebb méretűt tervez. 

A másik telefon talán ennél is érdekesebb lehet, ha megcsinálja a Samsung. Ezt kifelé lehetne hajtani, így hasonlatos lenne a Huawei Mate X-re.

A Huawei Mate X (Fotó: engadget.com)


Viszont így nem kellene plusz munkával külső kijelzőt tervezni, s a kifelé hajtás tartósabbá, időtállóbbá tehetné a készüléket. Ez azért is kritikus pont, mert értelemszerűen az állandó hajtogatás teszi leginkább sérülékenyebbé az új generációs telefonokat, így a gyártóknak ennek kiküszöbölése lehet majd a legnagyobb kihívás. A Huaweinek pedig az, hogy tartsa a lépést a Samsunggal.

Borítókép: 9to5google.com

Vissza a főoldalra.
Dubajt meghódította a magyar kisfilm