promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Razer kiszáll a mobiliparból
Borítókép:  Forrás: engadget.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még ha ezt ilyen formában hivatalosan nem is jelentette be a cég, de egyre több jel mutat arra, hogy a leginkább minőségi számítógépes perifériáiról ismert vállalat bezárja okostelefon gyártó részlegét, és befejezi a gamer telefonok gyártását.

Az egész arra vezethető vissza, hogy a tavaly októberben megjelent Razer Phone 2 nagyon rosszul teljesített az eladásokat tekintve, és az amúgy kiváló tulajdonságokkal felvértezett készülék a vártnál sokkal kevesebb bevételt hozott a vállalatnak. És mint tudjuk, egy mobilágazat fenntartása igen komoly pénzeket emészt fel, főleg akkor, ha az nem tudja rövid időn belül visszatermelni a kiadásokat.

Nos, úgy néz ki, hogy ez történt a Razer esetében is. Idén tervezték volna kiadni a Razer Phone 3-at, azonban a cég törölte a fejlesztését, és ezzel egy időben leépítette a mobilos ágazatának nagy részét, olvashatjuk a 9to5google.com oldalán. Több futó projektet is leállítottak, melynek során 30 munkatársukat kellett elbocsátaniuk, a többieket pedig a Razer más divízióira irányították át.

Ettől függetlenül a cég, legalábbis ígéretük szerint, továbbra is támogatni fogja frissítésekkel a Razer Phone 2-t még egy darabig, amelyre éppen a napokban érkezett meg a legújabb Android szoftver, az Android 9 Pie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás