promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Centiken múlt a tragédia: két utasszállító egymásnak repült volna, a pilóta az utolsó pillanatban mentett meg mindenkit

Centiken múlt a tragédia: két utasszállító egymásnak repült volna, a pilóta az utolsó pillanatban mentett meg mindenkit

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Sokkoló videón, ahogy két utasszállító kis híján egymásnak ütközik a levegőben.

Elképesztő repülőgép szerencsétlenség történhetett volna

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal vizsgálatot indított, miután úgy tűnt, hogy az American Airlines és a Delta Airlines két utasszállító repülője majdnem összeütközött a levegőben még július közepén - számolt be róla a CBS News. Az esetről készült sokkoló felvételeken úgy látszik, mintha csak centimétereken múlott volna a tragédia, a két gép félelmetesen közel repült egymáshoz.

Bár a szakértők szerint nem történhetett volna tragédia, mert a járatok valójában nem ütközés útján haladtak, de hozzá kell tenni, hogy így is valóban egészen közel kerültek egymáshoz.

A hangfelvételek mindenre választ adtak

A vizsgálat során meghallgatták a légiforgalmi irányítás és a pilóták közötti kommunikációról készült hangfelvételt, amely szerint az irányító valóban engedélyezte az American Eagle Flight 5511-es járatának a leszállást, majd ezután a 28-as kifutópályáról indult Delta Connection 5421-es is a felszállást. Az American Airlines gépéhez tartozó hangfelvételen nem sokkal később hallani a pilóta hangját, ahogy azt kérdezi:

„Várj, kinek van felszállási engedélye a 28-ason?”.

A forgalomirányítás ekkor azt az utasítást adta az amerikai pilótának, hogy szakítsa meg a leszállást, és tegyen egy kört, amíg újra nem engedélyezik nekik a landolást. A repülési radaradatok azonban azt mutatták, hogy a gép, miközben körülbelül 1825 láb magasságba emelkedett, azon az úton haladt, amely végül a Delta járatának felszállópályája fölé vezette. Amikor a Delta gép emelkedett a levegőben, volt egy pillanat, amikor a 725 láb magasan repülő amerikai gép alá repült. Ez látható az alábbi felvételen is, amin úgy látszik, mintha tényleg centiken múlt volna a tragédia.