promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Növényi Norbert kikészült a börtönbüntetéstől: „Ha csak rágondolok, tikkelni kezd a szemem"

Növényi Norbert kikészült a börtönbüntetéstől: „Ha csak rágondolok, tikkelni kezd a szemem"

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Növényi Norbert kemény 13 éven van túl, azt mondja, a családjának köszönheti, hogy túlélte.

Öt évvel ezelőtt felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint Növényi Norbert, az olimpiai bajnok birkózó nyolc évig húzódó adócsalási ügy hetedrendű vádlottjaként állt a bíróság elé. Azt mondja, nagyon megviselte az eljárással kapcsolatos stressz, ráment az egészsége.

A sportoló 40 hónapos börtönbüntetést kapott, ezt 2 évre mérsékelték, az ítéletet pedig 4 évre felfüggesztették. Enyhítő körülmények, illetve az ügy óta eltelt jelentős idő miatt csökkentették Növényi büntetését. 

„Ha csak rágondolok, milyen igazságtalanságok értek, hogy meghurcoltak, azonnal tikkelni kezd a szemem. Mégis igyekszem a történteket nem elfelejteni, hanem elengedni, mert többet ér a családom, amely az első perctől az utolsóig, a 13 éven át tartó rendőrségi és bírósági hercehurca során, amit ellenem folytattak, mellettem állt” 

nyilatkozta a Best podcastnak az olimpikon.

Növényi Norbert a nyolcvanas és kilencvenees évek egyik sztársportolója volt, 1980-ban szerzett olimpiai aranyérmet Moszkvában. Az edzőtermek után a televíziót is meghódította, színészként is sikeres lett. Olyan filmekben láthattuk, mint a Zimmer Feri, az Üvegtigris és a Magyar vándor, de manapság is felbukkan különböző tévéműsorokban.

A per megviselte Növényi Norbert egészségét, korábban azt mondta, az kemény éveket tudhat a háta mögött, ha nincs a párja és a családja, már nem is élne.

„Az én párom az egy tündér…ha rá nézek, látom rajta a biztonságot, látom rajta a barátságot,  a jóságot, a megbízhatóságot, a gyermekeim édesanyját, egy tök szerencses ember vagyok” 

– fogalmazott a podcastban.

Növényi elárulta azt is, hogy a megpróbáltatásai ellenére sem gondolkozott soha azon, hogy külföldre költözzön. Mint mondta, már a nyolcvanas években is hívták, most is lenne edzői munkája egy másik országban, de nem szeretné elhagyni Magyarországot.

„Ez a hazám” – mondta, hozzátéve, hogy a barátok, a család és minden emléke ide köti, akár a himnuszt hallva is képes elsírni magát. 

Az olimpikon azt is elárulta, hogy a mai napig megállítják emberek az utcán, akiket szintén Norbinak hívnak. A legnagyobb dolognak tartja az életben, hogy vannak szülők, akik az ő tiszteletére nevezték el Norbertnek a gyermeküket.