promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ünnepel a Mészáros-Várkonyi házaspár, friss hírek érkeztek az álompárról

Ünnepel a Mészáros-Várkonyi házaspár, friss hírek érkeztek az álompárról

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc ma is pezsgőt bonthat, ismét felkerültek a lista élére.

Először fordul elő, hogy a tíz legnagyobb magyar családi cég mindegyike százmilliárd forint feletti becsült értéket ér el, olvasható a Forbes cikkében, amely felsorolja a legfrissebb adatok alapján létrehozott leggazdagabb magyar családi vállalkozásokat. Mint írják, már érződik a NER bő tízéves támogatása ezen a rangsoron is, leginkább abban, ahogy a Mészáros család elszakadt a mezőnytől. 

A lap megjegyzi azt is, hogy jól működő családi cégek bőven akadnak, de sokuk nem tudja áttörni az üvegplafont. 2010-ben vagy azután elindított cég egyáltalán nincs a listán. Akik pozícióban vannak, még nagyobbak lettek, de a generációváltás komoly feladat maradt a jellemzően a rendszerváltáskor elinduló vállalkozásoknál.

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc ismét ünnepelhet, mindenkit leköröztek

Nem túl nagy meglepetésre a lista élén a Mészáros Lőrincék családja áll. A legfontosabb cégek és érdekeltségek nevei pedig az Opus Global Nyrt., az Opus Titász, az Opus Tigáz, a Hunguest Hotels, az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. és az alá tartozó befektetési- és magántőkealapok, a Talentis Group Zrt., a Talentis Agro Zrt., a Fejér B.Á.L. Zrt., a Mészáros Építőipari Holding és a ZÁÉV.

A Mészáros család vagyonának becsült értéke jelenleg 627,5 milliárd forint. A 2001-ben alapított Mészáros csoport központja továbbra is a miniszterelnök gyermekkorának egyik legjelentősebb helyszínén, Felcsúton van.

Eddig is tudtuk, hogy a Mészáros házaspárnak van mit a tejbe aprítania, és tavaly nyár óta azt is tudjuk, hogy a pár szívesen tölti az idejét a 62 méter hosszú Rose d'Or szuperjachton. A 27 milliárdos luxusjachtnak csak a fenntartása évi 2,4 milliárd forint. Szerencsére nem egyedül kell kigazdálkodniuk ezt az összeget, a hajó részben az állami tulajdonú Magyar Bankholding lízingcégéhez tartozik.

Idén nyáron Monacóban is járt a hajóval Mészáros Lőrinc, Várkonyi Andrea és ifj. Mészáros Lőrinc.

Várkonyi Andrea az utóbbi években keveset beszél a magánéletéről, legutóbb a Mészáros Alapítvány balatoni konferenciáján szólalt meg. A Balatonalmádiban tartott rendezvényen azt mondta, számára a legnagyobb szabadságot a tanulás adja.

Mint mondta, maga is oktatott a szegedi egyetemen, de még fontosabbnak tartja azt, hogy az egész életét végig tanulta. Három egyetemi diplomát szerzett – egészségügyi közgazdász, orvos, pszichológus -, három nyelvvizsgát tett, és a mai napig mindig tanul valamit.

Férje, Mészáros Lőrinc tanuláshoz fűződő viszonyáról azonban nem beszélt. A vállalkozóról köztudomású, hogy gázszerelőként kezdte a karrierjét Felcsúton. Egyszer majdnem csődbe is ment, de ezt követően szinte a semmiből lett néhány év alatt rendkívül vagyonos ember. Ezt sokan a fideszes politikai kapcsolatokkal indokolják. Tény, hogy Mészáros Lőrinc gyakran nyer a közbeszerzéseken és a földpályázatokon, és számtalan vállalkozásba belevágott, rendkívül előnyös koncessziókkal.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea otthona: