promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Leveleken és patakvízen élt a hatéves kisfiú, miután eltűnt az erdőben

Leveleken és patakvízen élt a hatéves kisfiú, miután eltűnt az erdőben

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A kisfiú a testvéreivel játszott, de elkeveredett tőlük és nem talált vissza.

Rémálomba illő napokat élt át egy hatéves kisfiú, miután eltűnt egy vietnami erdő mélyén. Dang Tien Lam kilenc testvérével egy patakban játszott augusztus 17-én, de a kíváncsisága a dombok közé csalta és eltévedt. 

A fiú túlélte az éjszakát és még további hármat is, később azt mondta, vadon élő gyümölcsöket, leveleket evett és patakvizet ivott. A megtalálása után készült képeken látható, hogy a helyiek süteménnyel kínálták, miután kivitték az erdőből.

Szerdán találtak rá helyi gazdák, akik meghallották a gyerek kiáltását, miközben egy fahéjföldet takarítottak az erdő közelében. A gyermeket manióka bokrok között ülve találták meg, körülbelül hat kilométerre az eltűnés helyétől. 

A fiú annyira legyengült, hogy nem tudott felállni sem. A rendőrség szerint csoda, hogy túlélte az erdőben öt napig, mert annak ellenére is, hogy sokan bekapcsolódtak a keresésbe, nyomát sem találták, kezdtek lemondani róla. A hatóságok több mint 150 embert – köztük rendőröket, katonákat és helyi önkénteseket – mozgósítottak a fiú keresésére.

Egyes szakértők szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a bajba került, eltévedt gyerekek sokszor hihetetlennek tűnő túlélő képességről tesznek tanúbizonyságot.

Egy hároméves kisfiú, Casey Hathaway 2019-ben tűnt el Észak-Karolina egyik erdejében. Két nap elteltével találták meg egy bozótos területen, vizesen és átfagyva, de még életben volt és hamar felépült. Az eset során a hatóságok drónokat, kutyás keresőcsapatokat és önkénteseket is bevontak a keresésbe.

2017-ben egy hatéves kisfiúnak veszett nyoma egy erdős területen Ausztráliában, miközben családjával kirándult. Több napos keresés után találták meg élve, távol onnan, ahol eltűnt, de csak kisebb sérüléseket szenvedett.

2016-ben pedig egy hároméves kisfiú élt túl egyedül három hideg éjszakát Szibéria egyik erdejében. A gyerek a zord időjárás ellenére is életben maradt, bár kihűlt állapotban találtak rá.

Az egyik legutóbbi esetre sokan emlékeznek még. Négy kolumbiai gyermek 2023 májusában tűnt el az Amazonas dzsungelében, miután a repülőgépük lezuhant. A gyerekek életben maradtak a balesetben, de a vadonban kellett túlélniük. Negyven napig bolyongtak az erdőben, miközben a kolumbiai katonák és őslakosok hatalmas erőfeszítéseket tettek a megtalálásukra, végül sikeresen megmentették őket. Ez az eset is a gyerekek rendkívüli túlélési képességeinek bizonyítéka.