promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyen megalázták az idős, beteg asszonyt az egyik pesti kórházban

Szörnyen megalázták az idős, beteg asszonyt az egyik pesti kórházban

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Az idős assony többször is maga alá vizelt, mire segítséget kapott a kórházban, de az elviselhetetlen fájdalmait nem enyhítették.

Saját otthonában is csak egy irodai gurulós székkel, nagyon lassan tud közlekedni az a 73 éves szigetszentmiklósi asszony, akit 2021-ben operáltak meg a budapesti Merényi Gusztáv Kórházban. A nő elesett, combnyaktörést szenvedett, amit több csavarral rögzítettek. Augusztus 10-én elviselhetetlen fájdalmai miatt kellett mentőt hívnia, a csípőjénél rögzített csavar ugyanis eltört és a csontvelőbe fúródott. 

A Semmelweis Egyetem Traumatológiai Intézetébe szállították, ahol 8 órán át várakoztatták. Az idős asszony vízhajtót szed és többször is bepisilt, mire végül katétert kapott a kórházban. Lánya azt mondja, ő is kérte a nővéreket, hogy hadd pelenkázza be az anyját, de a nővérek csak a sokadik kérésre segítettek. A nőnek így összevizelt hordágyon, méltatlan körülmények között kellett várakoznia.

A család azt szerette volna elérni, hogy a klinikán operálják meg az asszonyt, hogy a letört csavar ne okozzon neki további kínokat, ehelyett haza küldték őket. 

„A CT, az MR, a röntgen és minden igazolta azt, hogy ezek a szegek, amik az ő csontjait összetartották, ezek közül egy eltört, és valóban a velőűrben van, de ennek ellenére mégis azt mondták, hogy jöjjünk haza, és semmi más teendőnk nincs azon kívül, hogy fájdalmat csillapítunk” – mondta az idős nő lánya.

A fájdalmakkal küszködő asszony könnyeivel küszködve nyilatkozott az RTL Híradónak:

„Ez az állapot most már szörnyű, szörnyű. Így élni, hogy nem tudsz felállni….Kívánom azoknak, akik az egészségükbe nem adnak pénzt, hogy járjanak így”

– mondta.

A klinika arra hivatkozva nem kezelte az asszonyt, hogy annak idején a csípőprotézis műtétet nem ott végezték. 

„Mindenhol azt kapjuk válaszként, hogy forduljunk oda, ahol az eredeti műtétje volt. De az eredeti műtét helyére nem tudunk menni, hiszen azt összevonták a klinikával" – panaszolták a híradónak.

A Semmelweis Egyetem honlapján is az olvasható, hogy a korábban a Merényi Kórházhoz tartozó, dél-pesti régiót érintő teljes traumatológiai ellátás átköltözött a klinikára. A konkrét üggyel kapcsolatban az egyetem azt közölte, hogy szerintük nem volt indokolt műtéti beavatkozás vagy kórházi ellátás, mert az a járóbeteg-szakrendelés feladata. Azt is írták, hogy amennyiben az asszony panaszai súlyosbodtak, az egyetem traumatológiai klinikáján készséggel ellátják.