promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb tragédia a magyar színházvilágban? Molnár Piroskáért aggódik az ország, aggasztó tünetről számolt be

Újabb tragédia a magyar színházvilágban? Molnár Piroskáért aggódik az ország, aggasztó tünetről számolt be

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Molnár Piroska saját maga árulta el, hogy miben szenved.

Molnár Piroska nehéz döntéséről beszélt a Blikknek, amelyre hosszú ideje készült. A Nemzet Színésze már két évvel ezelőtt elárulta, hogy egyre nagyobb nehézséget okoznak neki a mindennapok, hiszen a térdfájdalmai komoly akadályokat gördítenek elé a mozgásban.

Molnár Piroska ma már csak botra támaszkodva tud közlekedni, ami arra késztette, hogy évekkel ezelőtt úgy döntsön, vállalja a műtéti beavatkozást. Az operáció időpontját azonban már kétszer elhalasztották, és a színművésznő végül úgy határozott, hogy nem vállalja a beavatkozást.

Korábban a Blikk+Győző műsorában beszélt arról, hogy az orvosok megmondják majd, mit kell újra megtanulnia a műtét után, de azt nem ígérték, hogy a lábadozás rövidebb lesz két hónapnál.

Bár korábban határozottnak tűnt, végül mégsem kerül sor a műtétre. A döntése okairól most először mesélt a Blikknek.

„Igen, úgy volt, hogy megműtenek, de aztán az elmaradt. Bevallom, az ember fél már nekimenni ilyen protézises műtéteknek. Természetesen biztosan kellene már ide-oda, de nem hiszem, hogy így, közel nyolcvanévesen az orvosok olyan boldogok lennének, és elvállalnák az operációt, hogy új térdet varázsoljanak nekem” – mondta Molnár Piroska.

A színművésznő arról is beszélt, hogy a térdfájdalma jelentős mértékben korlátozza mozgását, és már csak olyan szerepeket vállal el, amelyeket fizikailag képes teljesíteni. „Leginkább ülök vagy legfeljebb bottal teszek a színpadon vagy egy-egy jelenetben néhány lépést. Napi sorozatot azonban már biztosan nem vállalnék, azt már fizikailag nem bírnám.”

Bár gyakran kell bottal a kezében játszania, a színészetet nem adta fel. Jelenleg a Megafilm Service által készített Ványa bácsi – Buborékkeringő című film forgatásán dolgozik, ahol Rozáliát alakítja. Emellett szeptember végén mutatják be a Thália Színházban a Madame Bizsu című darabot, amelyben főszerepet játszik.

„Amíg az ember dolgozik és becsületesen csinálja, megteszi, amit tud, ha nem szól közbe az élet. Egyelőre úgy érzem, a közönség szeret, igényel a színpadon és elfogad így is, hogy sokszor már bottal játszom. Amíg ezt érzem, addig folytatom” – vallotta be Molnár Piroska, aki nehezen barátkozik meg az idő múlásával. Mint mondja, „az ember sose hitte volna, hogy ilyen hamar eljön az ezüstös kor, de hát itt van. Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy tényleg nagyon figyeljen, mert az élet rohan, és mire felkapjuk a fejünket, már kifelé megyünk belőle.”

Molnár Piroska később arról is beszélt, hogy idős kora miatt keveset és nehezen alszik, már-már álmatlanság gyötri, így az éjszakai próbák nem jelentenek neki nehézséget. Molnár Piroskának az utóbbi időben nehéz pillanatokat kellett átélnie, hiszen hosszú évek hagyományát megtörve ő hívta fel a Nemzet Színészének kinevezett Kulka Jánost a hírrel.