promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kísértetiesen magyaros neve van az osztrák filmsztárnak, pedig nem magyar

Kísértetiesen magyaros neve van az osztrák filmsztárnak, pedig nem magyar

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A Rex felügyelő sztárja a neve alapján akár magyar is lehetne, nem egy nézőt tévesztett meg a színész.

Karl Markovics a Magyarországon elsöprő népszerűségnek örvendő Rex felügyelőben szerepelt, ráadásul az egyik főszereplőt alakította. A szériában a komor és szabályokhoz ragaszkodó Stockinger felügyelő szerepében láthattuk a képernyőn, noha úgy alakultak a dolgok, hogy csak két évad erejéig szerepelt a sorozatban. 

Érdekesség, hogy bár sorozatbeli karaktere félt a kutyáktól, a színész a való életben nagyon is kedveli a négylábúakat és kifejezetten jó kapcsolatot alakított ki a címszereplő, Rexet alakító kutyával is. Magyarországon szinte az 1998-as debütálása óta rajongtak a nézők a sorozatért, ez a tábor pedig az idő múlásával egyre csak növekedett.

Már a TV2-n történt debütálásának hónapjában újságcikk született a sorozatról a Népszabadság hasábjain, melyben azt írták, hogy csúcsidőben "az első tíz között a Tv 2-nek mindössze egyetlen műsora szerepel, az a német-osztrák filmsorozat (Rex felügyelő), amelyik elsőként nyert több nézőt, mint az MTV 1 vele egy időben sugárzott sztárprodukciója, a Friderikusz-show".

A Moser nyomozó halálát bemutató dupla epizód például a legnézettebbek között van, ami azért is volt meglepő, mert a sajtó már hónapokkal korábban lehozta, hogy a szereplőt alakító Tobias Moretti távozik a sorozatból, így mindenki sejthette, hogy mi fog történni. 

Habár Karl Markovics csak a széria első két évadában szerepelt, neve mindig is ismerősen csengett a magyar nézőknek: most kiderült, hogy nevének írásmódja valójában elég megtévesztő, ugyanis emiatt gondolják rengetegen magyar származásúnak, holott a férfi burgenlandi horvát származású, ennek ellenére még a német nyelvű nyilvántartásokban is javarészt magyarosan tüntetik fel a nevét.

Forrás: Wikipedia