promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mentőt hívtak a mentőhöz, bejárta a világot a felvétel

Mentőt hívtak a mentőhöz, bejárta a világot a felvétel

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Néha a hősöket is meg kell menteni. 

A természetjárók és hegymászók számára a Scafell Pike meghódítása egy különleges élmény. Azonban néha a legfelkészültebbek is szembesülhetnek váratlan nehézségekkel. Így történt ez Rockynál, az akita kutyánál is, akit gazdái nagy örömmel vittek magukkal a csúcsra, ám a visszaút már sokkal kalandosabbra sikerült.

Rocky gazdái, miután sikeresen feljutottak a Scafell Pike csúcsára, a 978 méteres magasságból lefelé menet vették észre, hogy kutyájuk teljesen kimerült. Este fél hét körül hívták a keswicki hegyimentőket, mert Rocky nem volt hajlandó továbbmenni. A kutya lábai megsebesültek a sziklás terepen, és teljesen elgyengült. A mentőcsapat gyorsan reagált, és elindult, hogy megmentse a bajba jutott állatot.

A mentőakció során a csapat 13 tagja egy speciális hordágyra helyezte Rockyt, és óvatosan megkezdték a leereszkedést. Rocky, bár 33 kilogrammot nyomott, "hűvös, nyugodt és királyi" maradt egész idő alatt. A mentés során a kutya kényelmesen feküdt a hordágyon, miközben a mentők gondosan vitték lefelé a hegyről. A mentőcsapat közleménye szerint a kutya és gazdái végül biztonságosan megérkeztek a keswicki bázisra, ahol mások várták őket.

Ez a mentés az év 42. küldetése volt a csapat számára, és összesen 4 óra 18 percig tartott. Az ilyen mentések nem ismeretlenek a keswicki hegyimentők számára. 2020 júliusában például egy 121 kilós bernáthegyi kutyát, Daisyt mentették meg a Scafell Pike-ról, miután a hátsó lábai megsérültek és nem tudott továbbmenni. Ez a mentési művelet öt órán át tartott, és tizenhat mentő vett részt benne.

A történet kiválóan rávilágít arra, milyen fontos az elővigyázatosság, amikor állatokat viszünk magunkkal a természetbe. A National Trust figyelmeztetése szerint a Scafell Pike csak olyan kutyáknak ajánlott, amelyek hozzászoktak a hosszú sétákhoz a sziklás terepen. Ha a kutya nincs hozzászokva az ilyen kihívásokhoz, érdemes alacsonyabb, könnyebb túrákkal kezdeni. Az állatmentők hősies tettei emlékeztetnek bennünket arra, hogy az emberek és állatok közötti szeretet és gondoskodás valóban határtalan​.

forrás: The Independent