promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Balázsék ezúttal túl messzire mentek, jogi következményekkel számolhat a három műsorvezető

Balázsék ezúttal túl messzire mentek, jogi következményekkel számolhat a három műsorvezető

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Nem bírtak magukkal a műsorvezetők, emiatt bajba került a csatorna és ők is.

A Queen együttes frontembere, Freddie Mercury annyira le volt nyűgözve általa, hogy számot írt hozzá, pedig már akkor sem számított friss médiumnak: a rádióról beszélünk. Hiába telt már el a 21. századnak is a negyede, és éltünk meg több média-forradalmat a televíziótól kezdve a streamingen át a zenehallgatási szokások radikális átalakulásáig a rádió 1896-os feltalálása óta, a mai napig rengetegen hallgatják a különböző csatornákat, és a legmeghatározóbb, leghallgatottabb műsorvezetők igazi sztároknak számítanak.

Ebben nem kis szerepe van az autózásnak is - bár már az önvezető technikák is egyre fejlettebbek, ott még azért nem tartunk, hogy autózás közben a kedvenc sorozat menjen, így marad a rádióhallgatás.

Sebestyén Balázst és műsorát mindent bizonnyal senkinek nem kell bemutatni, Balázsék címen futó reggeli műsorukat az ország igen jelentős számú polgára hallgatja reggelente, vagy már egyenesen a munkában - most viszont sikerült egy poénnal túllőniük a célon.

Történt ugyanis, hogy a Médiatanács ismét vizsgálatot indított a Radio Plus Kft. által működtetett Rádió 1 médiaszolgáltatás "Balázsék" című műsorának 2024. június 11-én sugárzott egyik része kapcsán, miután bejelentést kapott - a bejelentő úgy vélekedett, hogy a műsor egyik, szexuális tartalmú témát feldolgozó részlete minden bizonnyal sérthette a kiskorúak védelmére vonatkozó jogszabályokat.

A szóban forgó műsorszámot a médiaszolgáltató a 12 éven aluliak számára nem ajánlott, azaz III. korhatári kategóriában, 6 óra 3 perces kezdettel sugározta. Azonban a hatósági ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az elhangzott tartalom miatt a műsort a 16 éven aluliak számára nem ajánlott, IV. korhatári kategóriába kellett volna sorolni, és csak 21 óra után lett volna szabad sugározni. Az ellenőrzés szerint az adás tartalma kedvezőtlenül befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését.

A Médiatanács ezért hatósági eljárás megindításáról határozott a médiaszolgáltatóval szemben, hogy megvizsgálják, történt-e jogsértés, és ha igen, milyen szankciók alkalmazhatóak Balázsék esete kapcsán.

forrás: Blikk