promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Neves orvosi szaklap hozta a szenzációt:a haláltól mentették meg a nőt a fejében hallott hangok, hallucinációinak köszönheti az életét

Neves orvosi szaklap hozta a szenzációt:a haláltól mentették meg a nőt a fejében hallott hangok, hallucinációinak köszönheti az életét

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Úgy tűnik, bizonyos emberek képesek kommunikálni az őrangyalukkal. 

Egyes hallucinációkkal küzdő emberek gyakran úgy érzik, megőrülnek, azonban egy nő életét éppen ezek a hallucinációk mentették meg, amikor a fejében megszólaló hangok agydaganatra figyelmeztették.

Az addig egészséges, közelebbről meg nem nevezett nő 1984-ben kezdett hangokat hallani.

„Kérlek, ne félj. Tudom, hogy sokkoló lehet, hogy így szólok hozzád, de ez a legkönnyebb módja annak, hogy elérjelek”

– mondta a hang a nőnek, ahogy az a Research Gate által közzétett esetben olvasható.

A hang így folytatta:

„A barátommal együtt a Great Ormond Street Gyermekkórházban dolgoztunk, és szeretnénk segíteni neked.”

A nő hallott már a kórházról, de soha nem járt ott, mivel gyermekei mindig egészségesek voltak.

„Hogy lásd, őszinték vagyunk, szeretnénk, ha megnéznél néhány dolgot”

– mondták a hangok, majd három új információt közöltek a nővel, amelyek mind igaznak bizonyultak. Bár ez megrémítette a nőt, biztos volt benne, hogy megőrült, ezért orvoshoz fordult, aki végül Azuonye doktort ajánlotta neki.

Az orvos diagnózisa funkcionális hallucinációs pszichózis volt, és terápiát, valamint thioridazine nevű gyógyszert javasolt. Két hét kezelés után a nő jobban érezte magát, és a hangok eltűntek.

Azonban a nyaralása során a hangok visszatértek, és arra ösztönözték, hogy térjen vissza Angliába, mivel valami nincs rendben vele. A hangok egy konkrét címre irányították a nőt, aki most már hitt nekik, mivel korábban igazuk volt. Az orvos vonakodva bár, de elküldte a nőt a címre, ahol az hangok arra utasították, hogy végezzen el egy agyi vizsgálatot. A vizsgálat során kiderült, hogy a nőnek egy meningeómára jellemző daganata van. A daganatot eltávolították, és a nő teljesen felépült.

Az operáció utáni jelentés szerint „egy nagy bal frontális csontlapot vágtak le, amely átnyúlt a középvonalon, és egy bifrontális bőrvágással fedték fel. A meningeóma körülbelül 2,5 x 1,5 hüvelyk méretű volt, a falx-ból eredt és a jobb oldalra terjedt. A daganatot teljes egészében eltávolították.” Miután a nő magához tért, a hangok így búcsúztak tőle:

„Örülünk, hogy segíthettünk. Viszlát.”

Tizenkét évvel később a nő még mindig jól volt, és a hangok soha nem tértek vissza.

forrás: ResearchGate