promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kísérteties videó került elő Trump merénylőjéről, Zelenszkij legnagyobb hitelezői készítették évekkel ezelőtt

Kísérteties videó került elő Trump merénylőjéről, Zelenszkij legnagyobb hitelezői készítették évekkel ezelőtt

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A befektetési cég Budapesten is rendelkezik irodával.

A nyári időszakot a sajtóban szokás "uborkaszezon"-nak nevezni, de ha más nem is, a világpolitika színpada tesz arról, hogy ne maradjunk izgalmas, és sokszor ijesztő hírek nélkül. Az orosz-ukrán háború bár már több mint két éve tart, egyáltalán nem látszik lassítani, és a legújabb bejelentésükben az orosz vezetés friss információkat adott ki a márciusi moszkvai terrortámadással kapcsolatban is:

Míg keleten a háború, addig nyugaton az Amerikai Egyesült Államokban az elnökválasztás tartja lázban az embereket. Ennek a küzdelemnek az egyik legújabb felvonása volt az a jelenet, amilyet nagyon régen láttunk a világon: Pennsylvania államban egy magányos merénylő tüzet nyitott Donald Trump republikánus elnökjelöltre, aki mindössze egy szerencsés mozdulatnak köszönhette, hogy a golyó nem ment át a fején, csak a fülét sikerült eltalálni.

A merénylettel kapcsolatban több furcsaság is: rengeteg beszámoló szerint a nézők már a lövés előtt jóval jelezték a biztonsági szolgálatoknak, hogy valaki egy fegyverrel fekszik a tetőn, ám a figyelmeztetéseket ignorálták. Az elkövetőt, Thomas Matthew Crooks-ot helyben agyonlőtték.

Most a CBS News osztott meg egy érdekes videót, amit még évekkel ezelőtt készített a BlackRock nevű cég, amelyik a világ egyik leggazdagabb vállalata. A befektetési alap 2022-ben forgatott egy PR-anyagot a Bethel Park gimnáziumban, ahol Crooks abban az időben tanuló volt, így ő is szerepel a videóban - a cég később hangsúlyozta, hogy a férfi nem állt velük szerződésben, és pénzt sem kapott a szereplésért, valamint a merényletet is elítélték.

A BlackRock és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti kapcsolat az Ukrajna újjáépítésére irányuló befektetések koordinálására fókuszál. A BlackRock, a világ legnagyobb eszközkezelője, Larry Fink vezérigazgató vezetésével együttműködik Zelenszkij kormányával, hogy támogassa Ukrajna újjáépítési terveit a háború okozta pusztítás után.

2022 decemberében Zelenszkij és Fink videókonferencián tárgyaltak arról, hogyan vonhatnák be a nemzetközi befektetőket Ukrajna gazdasági helyreállításába. A találkozón megállapodtak, hogy a BlackRock tanácsadói támogatást nyújt az ukrán gazdasági minisztériumnak az invesztíciós keretrendszer kialakításában. Ennek célja, hogy hatékonyan csatornázzák a beruházásokat az ország releváns szektoraiba, elősegítve ezzel a gazdaság újjáéledését és a társadalmi-gazdasági stabilitás megteremtését​ .

forrás: CBS News