promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ha nem csinálod ezt az intim dolgot, bánhatod, súlyos következményei lesznek az egészségedre

Ha nem csinálod ezt az intim dolgot, bánhatod, súlyos következményei lesznek az egészségedre

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

A rendszeres testmozgás, a különböző sportok de már egy kicsit tempósabb séta is hatalmas változásokat eredményez testünkben. De ki gondolta volna, hogy a csókolózás is pozitív hatással van ránk?

Egy társkereső guru olyan felfedezést tett nemrég, amiről mindenkinek tudnia kell a világon. Ez pedig mindazok számára izgalmas lehet, akik szeretnek csókolózni, hiszen a friss tanulmány szerint nemcsak élvezetes elfoglaltság, de az egészségünkre is kifejezetten jó hatással van.
 
A kapcsolati szakértő megállapításai szerint a csókolózás hatalmas egészségügyi előnyökkel jár, olyannyira, hogy nem csupán az immunrendszert erősítheti, de a fogyásban is segíthet, sőt, csökkentheti a stressz-szintet is.
 
 
Jacob Lucas társkereső guru árult el pár egészen lenyűgöző részletet árult el a szívből jövő csók fizikai és mentális előnyeiről. Először is elmondta, a nyál számos olyan anyagot tartalmaz, mely képes felvenni a harcot a baktériumokkal vagy vírusokkal, ezáltal segíthet egészségesebbé tenni a szánkat, a fogainkat és az ínyünket egyaránt.
 
Lucas szerint az immunrendszerre is nagy hatással van egy igazán jó csókolózás: a csókolózás során kitesszük magunkat a másik ember szájában leselkedő potenciális baktériumoknak, az immunrendszerünk pedig azonnal akcióba lép és felvértezi a baktériumainkat azzal a képességgel, hogy felvegyék velük a harcot.
 
 
Sőt, ha ez nem lenne elég meggyőző, a szakértő azt is elárulta, hogy egy szenvedélyes csókolózás során a testünk több izmot is igénybe vesz, ennek eredményeképpen pedig akár 26 kalóriát is elégethetünk percenként. Ez több mint 100 kalória mínuszt jelent kevesebb mint 5 perc alatt.
 
Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a csókolózás által kiváltott kémiai reakciókról sem: a párkapcsolati guru rámutatott, vegyi anyagok jótékony koktélja szabadul fel ilyenkor az agyunkban, többek között oxitocin, dopamin és szerotonin, melyek euforikus érzést okozhatnak, miközben arra ösztönöznek, hogy kötődni akarjunk a másikhoz és gyengédséget érezzünk. 
 

Itt azonban még nem ért véget az előnyök sora. 

A csókolózás csökkentheti a szervezet kortizolszintjét is, ami segíthet ellazulni és csökkenteni a stresszt. Mindemellett a csókolózás hatására a szívverésünk is megemelkedhet, ami az erek kitágulását okozza. Amikor pedig ez megtörténik, azonnali vérnyomáscsökkenéshez vezethet, ami nagyszerű az egészséges szív számára.