promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több száz tonnás betontitkot rejt Budapest szíve: befalazott, titkos kamrát fedeztek fel a Nyugati pályaudvarnál
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási föld alatti épületmonstrum, minden lejáratát befalazták. 

Az urbex, vagyis városi felfedezés egyre népszerűbb tevékenységgé válik a közösségi médiában, különösen a TikTok platformon, ahol számos videós osztja meg felfedezéseit elhagyatott épületekben és rejtett helyszíneken.

Egy ilyen videós, aki az urbex videók készítésével foglalkozik, nemrégiben egy érdekes és megdöbbentő videót tett közzé a TikTok oldalán. A videó szerint a Nyugati pályaudvar környékén, a Jókai utcában hatalmas földalatti parkolók találhatók, amelyek autó és személyi lejárókkal is rendelkeznek, de minden lejáratot befalaztak, és a bejáratok környékén sok a szemét.

A TikTokker videójában részletesen bemutatta, hogy a Jókai utcában több helyen is felfedezett befalazott lejáratokat, amelyek valószínűleg egykor hatalmas földalatti parkolókhoz vezettek. A videóban látható, hogy a bejáratok környékén nagy mennyiségű szemét halmozódott fel, ami arra utal, hogy ezek a helyszínek régóta elhagyatottak. A videós különös figyelmet fordított arra, hogy dokumentálja az autó és személyi lejárókat, amelyek szintén befalazásra kerültek.

A Nyugati pályaudvar környéke mindig is forgalmas terület volt Budapest szívében. A Jókai utca különösen fontos szerepet játszott a város közlekedési rendszerében. Azonban a videóban bemutatott földalatti parkolók létezése eddig nem volt széles körben ismert. A helyszín történetének részletesebb kutatása rávilágíthat arra, hogy miért döntöttek a parkolók befalazása mellett, és mi történt a területtel az évek során.

@felelemetterme Hatalmas, elfalazott földalatti parkolóház rejtőzik a Nyugati pályaudvar közelében - sok éve lezárva, megközelíthetetlenül #urbexhungary #elhagyatotthely #nyugatipalyaudvar #budapesthungary #parkolás #autó eredeti hang - ꜰÉʟᴇʟᴇᴍÉᴛᴛᴇʀᴍᴇ

A földalatti parkolók felfedezése új lehetőségeket nyithat meg a városi fejlesztések és a turizmus számára. Ha a helyszínt megfelelően felújítják és biztonságossá teszik, akkor akár turisztikai látványosságként is funkcionálhat. Az urbex videók népszerűsége révén egyre több ember érdeklődik az ilyen rejtett helyszínek iránt, így a Jókai utcai földalatti parkolók is bekerülhetnek a városnézők kedvenc célpontjai közé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás