promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Rolex szerint ez a szegények sportja, inkább nem is hirdet az eseményeken a világ leghíresebb óragyártója
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha nem láthatjuk a márka nevét ilyen eseményeken, alapos okuk van rá.

A futball, más néven labdarúgás, történelmileg az alsóbb társadalmi rétegek sportja volt. Ez a származás meghatározza a sportág társadalmi és kulturális kontextusát mindmáig. Az iparosodás korában a futball Európa munkásosztályainak szórakozási formájaként indult. Az egyszerű felszerelés- és pályakövetelmények miatt könnyen hozzáférhető volt a munkásosztály számára, és gyorsan elterjedt a városi környezetekben.

Ez a munkásosztályhoz való kötődés jelentős hatással van a sportág megítélésére és a szponzorációs döntésekre is. A luxusmárkák, mint például a Rolex, tudatosan kerülik a futballmeccseken való hirdetést, ehelyett inkább olyan sporteseményeket támogatnak, amelyek a felsőbb társadalmi rétegeket célozzák meg. A Rolex, amely a prémium órák gyártásáról és az eleganciáról ismert, elsősorban olyan sporteseményeket szponzorál, mint a tenisz és a Forma-1.

A tenisz hagyományosan az elit sportjai közé tartozik, mivel magas belépési költségekkel jár, beleértve a klubtagsági díjakat és a felszerelés árát. A Wimbledon, a Roland Garros, és más nagy nemzetközi tenisztornák tökéletes platformot biztosítanak a Rolex számára, hogy elérjék a prémium közönséget. Hasonlóképpen, a Forma-1 is a gazdagok és a híresek sportjának számít. Az autóversenyzés ezen szintje nemcsak rendkívül költséges, de a versenyek helyszínei is gyakran luxus desztinációk, mint Monaco és Abu Dhabi.

A Rolex marketingstratégiája ezért tudatos döntésen alapul, amely figyelembe veszi a márka imázsát és a célközönség demográfiai adatait. A márka számára kulcsfontosságú, hogy hirdetései olyan közönséget érjenek el, amelyik értékeli a luxust és az exkluzivitást. A futball ugyan hatalmas globális közönséggel bír, de a közönség demográfiai összetétele nem felel meg a Rolex céljainak.

Ez a különbség a szponzorációs stratégiákban jól tükrözi a sportágak társadalmi megítélését is. Míg a futball globális és demokratikus sport, addig a tenisz és a Forma-1 elitista sportágak, amelyek gyakran a felső társadalmi rétegek privilégiumaihoz kapcsolódnak. A Rolex ezen sportágakhoz való kapcsolódása nemcsak a márka exkluzivitását és luxusát hangsúlyozza, hanem biztosítja, hogy a reklámjai azokhoz az emberekhez jussanak el, akik potenciális vásárlói lehetnek a drága óráinak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás