promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási baj lehet, Ukrajna amerikai fegyverekkel támadt orosz civilekre, Putyin vérfagyasztó üzenetet küldött a Nyugatnak
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az esetre érkezett orosz reakciók jóval durvábbak, mint eddig voltak. ​

Moszkva most először fenyegette meg és vádolta közvetlenül az Egyesült Államokat a Krím-félszigeten található Szevasztopol elleni támadás miatt, amelyet amerikai ATACMS rakétákkal hajtottak végre. A támadás során három civil életét vesztette és több mint 100-an megsérültek egy tengerparti üdülőhelyen.

Az orosz külügyminisztérium szerint az Egyesült Államok felelős a támadásért, mivel amerikai szakértők határozták meg a rakéták koordinátáit, GPS segítségével irányítva azokat, hogy végrehajtsák a támadást a Krím-félszigeten.

Az orosz egészségügyi miniszter tanácsadója, Alekszej Kuznyecov szerint a rakétatámadásban 124 ember, köztük 27 gyermek sérült meg. A sérülteket szevasztopoli egészségügyi intézményekbe szállították, és több mint 20 mentőszolgálat dolgozik a helyszínen.

Az orosz gyermekjogi ombudsman, Maria Lvova-Belova szerint öt gyermek állapota válságos. Az orosz védelmi minisztérium kijelentette, hogy a kijevi rezsim terrortámadást szervezett Szevasztopol polgári infrastruktúrája ellen, kazettás lőszert szállító ATACMS rakétákkal. Négy ilyen rakétát az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek, de egy rakéta a város felett robbant.

A város kormányzója, Mihail Razvozsajev megerősítette, hogy a támadásban hárman meghaltak. Az orosz nyomozóbizottság terrorizmus vádjával indított büntetőeljárást. Az orosz védelmi minisztérium vasárnap az Egyesült Államokat tette felelőssé a támadásért, mivel szerintük amerikai szakemberek vettek részt az ATACMS rakéták irányításában az Egyesült Államok műholdas hírszerzési adatai alapján.

A minisztérium közleményében hangsúlyozták, hogy Washington felelős a civilek elleni szándékos rakétatámadásért, és hogy az ilyen tettek nem maradnak válasz nélkül. Vlagyimir Putyin orosz elnök folyamatos kapcsolatban áll a kormánnyal és a hadsereggel a támadás után, mondta Dmitrij Peszkov orosz államfő sajtótitkára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás