promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlen 58 évesen a Poirot-filmek Végzet Asszonya, akit A Bridgerton család nézői is jól ismernek

Felismerhetetlen 58 évesen a Poirot-filmek Végzet Asszonya, akit A Bridgerton család nézői is jól ismernek

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Rá sem ismerni már az angyalarcú színésznőre, aki a Poirot-filmek legveszedelmesebb gyilkosát játszotta.

Hiába készülnek újabb feldolgozások Agatha Christie regényeiből, hiába alakítja ugyanúgy jól John Malkovich és Kenneth Branagh is a kis belga detektívet, a rajongók továbbra is azon a véleményen vannak, hogy David Suchet-nél jobb Hercule Poirot-t elképzelni sem lehetne. Való igaz, a színész tökéletesen hozta a karaktert, de hozzá kell tenni, hogy a filmsorozat telis-tele volt jobbnál jobb színészekkel.

Természetesen egy kriminél fontos, hogy a gyilkosokat is karakteres színészek játsszák, és ez a legtöbb esetben sikerült is. Korábban már megmutattuk, mennyit változott az évek alatt a Temetni veszélyes gyilkos Miss Gilchrist-ját alakító Monica Dolan, most pedig még nagyobbat ugrunk vissza az időben, ugyanis idén 34 éves a Veszedelem a romházban című epizód, amiben az angyalarcú Polly Walker volt a Végzet Asszonyaó, a ravasz gyilkos, aki elhitette Hercule Poirot-val, hogy valaki az életére tör, ám végül kiderült, hogy ő maga szövögette a szálakat ördögi tervében.

Polly Walker a 20-as évei elején járt, mikor a Veszedelem a romházban című Poirot-filmet forgatták. Polly fiatalkorában még táncosként kezdte a karrierjét, de egy sérülés miatt 18 éves korában más művészeti ág felé fordította a fejét. Ekkor jött az ötlete, hogy színész lesz, tanulmányait a London's Drama Centerben folytatta, ahol hamar fény derült kivételes tehetségére.

Egyik első munkája éppen a Poirot volt, ám az igazi áttörést a Harrison Ford főszereplésével készült Férfias játékok hozta meg számára, amiben egy olyan nőt alakít, aki tagja lesz egy ír terrorista szervezetnek. Ezt követték olyan alkotások, mint például a Robinson Crusoe kalandos élete, az Angyalok beszéde, A titánok harca, A mentalista, a Róma, vagy legutóbb A Bridgerton család, ami hatalmas sikerrel fut jelenleg is a Netflixen - ebben ő játssza Lady Portia Featherington karakterét.


Viszont kétségtelen, hogy a Róma sorozat volt az, ami karrierje csúcspontjának tekinthető, hiszen ebben egy igen meghatározó szerepet játszott.

Ő volt Atia, Augustus császár édesanyja, aki az egyik epizódban belesúgta Kleopátra fülébe, hogy fájdalmas halált kíván neki.

Polly Walkernek kifejezetten jól állnak ezek a rosszindulatú, gonoszkodó karakterek, annyira karakteres arca és veszedelmet sugárzó szemei vannak, hogy mondhatni tényleg olyan, mint egy Végzet Asszonya. A Poirot óta aztán eltelt 34 év, és bár A Bridgerton család nézői pontosan tudják, hogyan is néz ki napjainkban, 58 évesen a színésznő, azért mi is megmutatjuk, mennyit változott az évtizedek során Polly Walker.

(Jelenetkép a Netflix sikersorozatából, A Bridgerton családból: Fotó: Profimedia)