promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szorul a hurok Meghan és Harry nyaka körül, kezdenek teljesen kifogyni az időből

Szorul a hurok Meghan és Harry nyaka körül, kezdenek teljesen kifogyni az időből

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Már évek óta húzódik a viszály a királyi család és a sussexi páros között, Meghan és Harry ideje pedig vészesen kezd fogyni.

Nagyon sok ismerik a történetet, Meghan és Harry herceg látványosan kilépett a brit királyi család köreiből még II. Erzsébet királynő életben, lemondtak valamennyi királyi rangjukról, köztük a megszólításokról is, Harry pedig még a katonai címekről is lemondott. A mai napig kérdés, hogy ez a páros közös döntése volt-e, vagy valamelyikük meggyőzte erről a másikat, de precedens nélküli eset volt.

A pár már hivatalos brit tartózkodási hellyel sem rendelkezik, még 2023 elején szólították fel őket ugyanis arra, hogy hagyják el a Windsor-családhoz tartozó Frogmore Cottage nevű csúcsingatlant. Alig maradt kötődése a sussexi hercegnek és hercegnőnek a királyi családhoz, egy szakértő szerint pedig kifejezetten kezdenek kifogyni az időből arra vonatkozóan, hogy kibékítsék az ellentéteket családon belül és újracsatlakozzanak.

Richard Eden, a Daily Mail uralkodóházzal foglalkozó rovatának írója és egyben a Windsor-család szakértője elmondta, hogy senki nem akarja igazán Meghan-t és Harry-t a királyi családban látni, azonban ha a herceg mégis úgy döntene, hogy vissza akar térni a családhoz, akkor ezt még addig kell megtennie, amíg édesapja, III. Károly a király. Eden úgy véli, amennyiben Vilmos király alatt akarna visszatérni, akkor meglehetősen fagyos lenne a fogadtatás:

„Azt gondolom, hogy amikor Vilmos herceg lesz a király, egyszerűen nem fogja őket visszaengedni a családba és pozíciót adni nekik. Egyszerűen irrelevánsak most már, senki nem akarja őket a monarchia részeként látni, szerintem ehhez radikálisan meg kell változnia a dolgoknak, hogy máshogy lássák”

Harry és Meghan nyilvános megítélése egyébként valóban nincs éppen a legjobb állapotban, egy közelmúltbeli YouGov felmérés szerint ugyanis Meghan például a második legnépszerűtlenebb tagja a királyi családnak, a válaszadók 64 százaléka negatív karakternek látja őt. Nála csak András hercegnek negatívabb a megítélése, az emberek 86 százaléka negatívan látja a személyét, de az ő számlájára elég súlyos vádak írhatók, egyebek mellett pedofília is.

Harry herceg sincs épp sokkal népszerűbb állapotban, a válaszadók 61 százaléka látja őt negatívan, viszont azért így is érződik, hogy az emberek egy fokkal elnézőbbek vele szemben, mint Meghan Markle-lel szemben. Ennek számos oka lehet, feltehetően az egyik az, hogy sokan azt gondolják, Harry nem akart kiválni a királyi családból, hanem Meghan zsarolta bele ebbe, de feltehetően Meghan különböző interjúi sem tetszettek a királyi család híveinek.

Forrás: Daily Express