promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szellemépületként magasodott az elhagyatott hotel Budapest eldugott erdőjében, igazi kincseket rejtettek a falai
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így nézett ki a messze földön híres szálló, kísérteties a látvány.

Az urbex, vagyis az urban exploration, olyan hobbi, amely során a városi felfedezők elhagyatott, rejtett vagy nehezen megközelíthető épületeket, helyszíneket keresnek fel és dokumentálnak. Az urbex tevékenység célja, hogy feltárja és megörökítse a múlt emlékeit, amelyek gyakran elfeledettek vagy elhagyatottak. Az urbex során felfedezhető helyszínek közé tartoznak az elhagyott gyárak, kórházak, iskolák, szállodák és katonai létesítmények. Ez a tevékenység azonban kockázatos lehet, mivel az elhagyatott épületek gyakran rossz állapotban vannak és veszélyesek lehetnek.

A Hotel Olimpia, egy elhagyatott retro szálloda volt a Normafán, Budapest egyik emblematikus helyszíne. Az épület az 1960-as évek végén épült, a szocialista idők stílusában, és sokáig népszerű üdülőhely volt a környéken. Az évek során azonban az épület állapota fokozatosan romlott, míg végül teljesen elhagyatottá vált.

A szálloda építészeti szempontból érdekes, hiszen az akkori kor építészeti stílusának egyik jellegzetes példája. Az épület egyszerre volt funkcionális és dekoratív, tükrözve a szocialista korszakra jellemző egyszerű, de masszív formatervezést. A belső terekben megmaradtak az eredeti bútorok és dekorációk, amelyek ma már időutazásként hatnak az épület látogatóira.

A szálloda elhagyatása után számos városi felfedező és fotós kedvelt célpontjává vált. Az urbex közösség tagjai rendszeresen látogatják az épületet, dokumentálva annak állapotát és az idő múlásának nyomait. A helyszín különösen népszerű a retró hangulatot kedvelők körében, mivel az épület belső tereiben megmaradtak a szocialista korszak emlékei.

Az épületet azóta már lebontották, ám ITTrengeteg fantasztikus kép elérhető, és a videón is sok érdekesség kiderül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás