promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kínos véleményt mondott Azahriah a magyarországi állapotokról, több tíz millió ember fogja elolvasni a szavait külföldön
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kellemetlen, hogy ezt olvassák majd hazánkról rengeteg országban, Azahriah azonban nem akarta ezt elhallgatni.

Azahriah, a magyar popénekes, nemrég interjút adott a The New York Times-nak, amelyben a magyar kormány és az ő rajongói közötti feszültségekről beszélt. Az énekes elmondta, hogy kényelmetlenül érzi magát a hatalommal való barátkozás miatt, különösen mivel sok rajongója ellenzi a Fideszt. Azahriah, akinek zenéje és stílusa különösen a fiatalokat célozza meg, hangsúlyozta, hogy sok követője nem ért egyet a jelenlegi politikai vezetéssel, ami további bonyodalmakat okoz a karrierjében.

Azahriah eredeti nevén Baukó Attila, és fiatal kora ellenére jelentős sikereket ért el a magyar zenei szcénában. Zenéjének népszerűsége nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is egyre nő. A The New York Times cikke rávilágított arra, hogy a magyar popkultúra miként fonódik össze a politikával, és hogy Azahriah hogyan navigál ebben az összetett környezetben.

Azahriah a politikai semlegességre törekszik, de elismeri, hogy ez nem mindig könnyű. A kormányzati támogatások és a médiában való megjelenések során gyakran találkozik olyan helyzetekkel, amelyekben politikai állásfoglalást várnak tőle. Az énekes azonban arra koncentrál, hogy zenéjével és művészetével próbálja elérni közönségét, és nem akar belekeveredni a politikai vitákba.

Azahriah népszerűsége részben annak is köszönhető, hogy olyan témákat érint dalaiban, amelyek rezonálnak a fiatalabb generációval. Zenéjében gyakran foglalkozik az identitáskereséssel, a társadalmi problémákkal és a személyes kihívásokkal, ami közel hozza őt a rajongóihoz. Az őszintesége és hitelessége különösen vonzóvá teszi őt egy olyan közönség számára, amely gyakran szkeptikus a politikai és társadalmi intézményekkel szemben.

A The New York Times cikkében Azahriah arról is beszélt, hogy milyen hatással van rá a nemzetközi figyelem, és hogy hogyan kezeli a hírnevet és a nyomást. Az énekes elmondta, hogy bár a hírnév sok új lehetőséget nyitott meg előtte, igyekszik megőrizni a földhözragadtságát és kapcsolatát a gyökereivel.

Összességében Azahriah esete jól példázza, hogy a művészet és a politika milyen szorosan összefonódhat, különösen egy olyan országban, mint Magyarország, ahol a kultúra és a politika közötti határok gyakran elmosódnak. Az énekesnek folyamatosan egyensúlyoznia kell a művészi szabadság és a politikai realitások között, miközben igyekszik hű maradni önmagához és rajongóihoz​ 

forrás: NYT

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás