promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rúzsa Magdi szigorú elveket vall, ha a hármas ikrek játékairól van szó, néhányat elrejt előlük

Rúzsa Magdi szigorú elveket vall, ha a hármas ikrek játékairól van szó, néhányat elrejt előlük

Borítókép:  Fotó: Youtube / Rúzsa Magdolna
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Rúzsa Magdi gyermekei már elmúltak kétévesek és imádják játékokon keresztül felfedezni a világot.

Tévedésben van, aki azt hiszi, Rúzsa Magdi sosem beszél a nyilvánosság előtt a gyereknevelés nehézségeiről. A hármas ikrek büszke anyukája azonban nem közösségi média posztokban megosztott képekkel gyűjti a lájkokat, hanem egy YouTube csatornán beszélget dr. Sipos Lilla gyermeknevelési tanácsadóval. 

„Amióta anyuka vagyok foglalkoztat, hogy vajon mi az, amit jól csinálunk a gyerekekkel és mi az, amit csinálhatnánk jobban. Ezért is örültem nagyon annak, amikor a Fisher-Price felkért, hogy beszélgessek dr. Sipos Lilla gyermeknevelési tanácsadóval, osszam meg tapasztalataimat, kérdezzek, meséljek anyaságról és persze a gyerekekről és próbáljunk meg más szülők számára is hasznos tanácsokkal szolgálni” – fogalmazott meg Rúzsa Magdi az Anyu Akadémia kapcsán. 

A 10 részes minivideó sorozatban szóba kerül az altatás, az etetés, az anyai ösztönök és az is, hogy milyen játékokat kapjanak a gyerekek. Rúzsa Magdi számára fontos, hogy a játék meghagyja a gyerekek képzelőerejét.

„Nem feltétlenül hiszek abban, hogy 1001 dolgot csináljon egy játék, tehát, ha villog is, mondja is, megy is, mindent csinál egyszerre, az már túl sok”

– vallotta be az énekesnő.

Magdi azt mondja, kétéves gyermekei különböző személyisége már most kibontrakozni látszik. „Lujzin látom, hogy szeretne gondoskodni már” – mondta a kislányáról az énekesnő. Szerinte egy játék kiskutya, amit lehet szeretgetni, simogatni, nagyszerű játék ebben a korban, de nem hisz abban, hogy, ha egy kilenc hónapos gyerek elé odatesznek egy villogó, zenélő játékot, az jó irány. 

A zongorát, a számolós, mondókákat tanító játékokat különösen szeretik Rúzsa Magdi gyerekei, akik esténként már imákat is mondanak a szüleikkel. 

Karácsonyra játék helyett avokádót vagy almát

Az énekesnő és a férje megbeszélték, hogy ha már van elég játék otthon a gyerekek számára, akkor a nagymamákat is megkérik, hogy karácsonyra inkább almát vagy avokádót vegyenek az unokáknak. 

„Rotálom a játékokat. Amikor azt látom, hogy már nem tudok a  bőség zavarában választani, akkor összeszedem a játékokat, amikor nincsenek ott és eldugom, de ott hagyok néhányat, amiről tudom, hogy most nagyon használják, nagyon szeretnek vele lenni, majd 2-3 hónap múlva visszahozom a többit, és akkor újra tudnak örülni nekik. Ilyen körforgóban vannak nálunk a játékok” 

– avatta be a nézőket Rúzsa Magdi a hétköznapjaikba. Ezt a módszert egyébként gyermekpszichológusok is előszeretettel javasolják a szülők számára. 

Az énekesnő szerint más szempontokra is érdemes figyelni a játékok vásárlása előtt. Fontos, hogy a gyerekek nem tudjanak kárt okozni egymásban:

„Nálunk például amikor összevesznek egy játékon vagy bármi, ezekre figyelni kell, hogy nehogy olyan legyen, amivel nagyobbat tud ütni. Mert azért van olyan, hogy röpköd egy-egy történet...”