promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ferenc pápa hamarosan egy influenszert avathat szentté, a fiú a halála után tett csodát

Ferenc pápa hamarosan egy influenszert avathat szentté, a fiú a halála után tett csodát

Borítókép:  Profimedia / Trenka Attila
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Már két csoda köthető a fiatalon elhunyt influenszer nevéhez, akit a pápa hamarosan szentté avathat. 

A Vatikánban megkezdődtek az előkészületek egy 15 évesen elhunyt fiú szentté avatásához. Ferenc pápa találkozott Marcello Semeraróval, a Szentek Ügyeinek Kongregációjának prefektusával, és a Vatican News szerint megvalósult a második csoda is, ami a néhai Carlo Acutisnak tulajdonítható. Acutis - akit Isten influenszerének is neveznek - Londonban született 1991. május 3-án, és 2006. október 12-én halt meg leukémiában az olaszországi Monzában.

A fiú szülei korábban nem voltak hívő katolikusok, anyja azt állította, hogy csak néhány alkalommal vett részt misén az esküvője előtt. Gyermekük azonban már egészen fiatalon érdeklődött a katolicizmus iránt. Szeretett rózsafüzérrel imádkozni, naponta járt templomba és gyakran kérte szüleit, hogy vigyék el a szentek szülőhelyére és az eucharisztikus csodák helyszínére.

Carlo Acutis iskolai tanulmányai mellet egy vallási weboldalt készített, amelyen dokumentálta az eucharisztikus csodákat.

Az egyik katolikus híroldal szerint az első csodájával egy brazil fiút gyógyított meg, veleszületett hasnyálmirigy betegségéből. 

Megtörtént a második csoda is

A Vatican News szerint a második csoda egy Costa Rica-i Liliana nevű anyához kapcsolódik, akinek egyetemista lánya súlyos fejsérülést szenvedett, miután elesett a kerékpárjával Firenzében. 

Az orvosok azt mondták, kicsi az esélye a túlélésre, de Liliana titkárnője elkezdett imádkozni Carlo Acutishoz, elutazott a fiatalon meghalt fiú Assisiben lévő sírjához is. Még azon a napon csoda történt, a koponyasérülés miatt kórházban fekvő lány elkezdett spontán lélegezni, majd részlegesen visszanyerte beszédkészségét, ismét mozogni kezdett és a vizsgálatok kimutatták, hogy megszűnt a koponyaűri vérzés a fejében. Pár hónappal később a lány az anyjával elzarándokolt Acutis sírjához, hogy megköszönjék neki a fantasztikus gyógyulást.

Az egykori influenszer holtteste jelenleg egy nyitott sírban fekszik, kedvenc ruhájában, kék farmerben és fekete Nike tornacipőben van.

Acutis sírja Assisi Spoliation szentélyében található. „A történelem során először láthatunk majd egy szentet farmerben, tornacipőben és pulóverben” – mondta az intézmény egyik vezetője, majd hozzátette: „Nagyszerű üzenet ez számunkra, a szentséget nem távoli dolognak érezhetjük, hanem olyannak, ami mindenki számára elérhető, mert az Úr mindenki Ura. Carlo korunk fiúja. Az internet korának fiúja és a digitális kor szentségének mintaképe.”

Forrás: Britannica