promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Létezik élet a halál után, sőt, a pokol is, állítja több mint ezer halálközeli élmény megvizsgálása után az egykori pap

Létezik élet a halál után, sőt, a pokol is, állítja több mint ezer halálközeli élmény megvizsgálása után az egykori pap

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Részletesen kifejtette, miért gondolja így.

Ha összeállítanánk az emberiség leggyakrabban feltett kérdéseinek listáját, a "mi történik a halál után" kérdés biztosan az első helyen szerepelne. Valószínűleg mindannyian eltűnődtünk már ezen életünk valamelyik pontján.

A különböző vallások az idők során igyekeztek választ adni erre az egzisztenciális kérdésre. Sokan hisznek a túlvilág létezésében, mások inkább a reinkarnáció gondolatát részesítik előnyben, megint mások pedig semmilyen hitet nem vallanak ebben a kérdésben. Azonban egy egykori lelkipásztor, John Burke, szilárdan meg van győződve arról, hogy a pokol valóban létezik.

Burke több mint ezer halál közeli élményről szóló beszámolót tanulmányozott, és arra a következtetésre jutott, hogy a túlvilág létezik, de nem mindenki számára lesz kellemes. Shawn Ryan podcasternek nyilatkozva az író elmondta:

"A tanulmányozás során megváltozott a teológiám – még keresztényként és lelkipásztorként is. Korábban úgy gondoltam, hogy sok mindez csupán fantasztikus vagy metaforikus, de miután elegendő emberrel beszéltem, akik elmondták a tapasztalataikat, arra jutottam, hogy a jó oldal, minden vad álmaink és fantáziáink és fikcióink felülmúlják a valóságot [a Mennyország jobb, mint amit valaha is elképzelhetnénk]. És a borzalom, amit elképzelhetünk és látunk és kitalálunk – [a pokol rosszabb, mint amit valaha is elképzelhetnénk]. Mindkettő egy olyan valóságon alapul, ami túl van ezen az életen."

Burke szerint sokan, akikkel beszélt, azt állítják, hogy láttak látomásokat a Mennyországról és a Pokolról. Azonban nem küldik őket azonnal sehova. Burke elmagyarázta:

"Egyszerre kapnak mennyei és pokoli élményt, és azt tapasztaltam, hogy azok, akik az utolsó pillanatban Istenhez kiáltanak bocsánatért – szinte olyan, mintha Isten megmutatná nekik, hova tartottak, mielőtt megmentené őket."

Egy különösen emlékezetes eset Jim Woodfordé, aki véletlenül túladagolta a fájdalomcsillapítóit. Burke felidézte: "Azt mondta nekem, 'tudod, amikor haldokolsz, éreztem, ahogy feljön ez a tűz belőlem,' és rájött, 'soha nem köszöntem meg Istennek az életemet, amit saját érdememnek hittem.' Annyi ilyen történetet hallottam, hogy rájöttem, nem akarod az utolsó pillanatig várni, de Isten az utolsó pillanatig keresi az embereket."

Woodford állítása szerint egy fényalagúton keresztülhaladva szépséget látott, majd egy vonalat, amely szürke és fekete területhez vezetett. Egy sötét gödörben egy lényt látott, amely a lángokból kúszott elő. Burke elmondta, hogy elutasította volna ezt az állítást, ha nem hallott volna hasonló beszámolókat több száz embertől.

forrás: LADBible