promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigarazzia az utakon: elvéreztek a magyar sofőrök
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendőrök rekordmennyiségű büntetést osztottak ki.

A hazai rendőrség az elmúlt hónapban egy európai szintű akció keretében 6553 tehergépkocsit és 485 autóbuszt ellenőrzött Magyarország közútjain. Ez eredmények meglehetősen elkeserítőek lettek, ugyanis rengeteg, hivatásos sofőr esetében találtak szabálytalanságot.

Az ellenőrzött járművek között 2133 esetben derült fény szabálytalanságokra - nagyon súlyos eset, amikor azonnali közlekedési korlátozást kellett elrendelni, 11 tehergépkocsinál és 2 autóbusznál fordult elő.

A tehergépkocsik vizsgálatakor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegéseket 134 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonság hiányosságait 221 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértéseket 163 alkalommal tapasztaltak.

A teherautó-vezetők ellenőrzése során hét esetben merült fel az alkoholfogyasztás gyanúja, 561 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközöket, és 482 járművezető túllépte a megengedett sebességhatárt.

Az autóbuszok ellenőrzésekor vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegéseket 15 alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértéseket pedig 2 alkalommal állapítottak meg. Az autóbuszok sofőrjei közül 16 esetben nem használták a passzív biztonsági eszközöket, és 15-en túllépték a megengedett sebességhatárt.

A rendőrség ezen ellenőrzésekkel igyekezett biztosítani a közlekedés biztonságát és felhívni a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára. Az eredmények azonban rámutatnak arra, hogy még mindig sok járművezető nem tartja be a közlekedési szabályokat, ami komoly veszélyt jelenthet mind a saját, mind mások biztonságára.

Az óvatos közúti közlekedés elengedhetetlen a balesetek megelőzéséhez és a biztonságos közlekedési környezet fenntartásához. A szabályok betartása, mint a sebességhatárok tiszteletben tartása, a passzív biztonsági eszközök használata, és az alkoholmentes vezetés mind hozzájárulnak a közlekedési balesetek számának csökkentéséhez. A felelősségteljes magatartás nemcsak a saját, hanem a többi közlekedő életét is védi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás