promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Válassz a három kép közül, a magyarok többsége órákig nem tud dönteni - igazi etikai dilemma
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bármelyik nap veled is előfordulhat, te hogyan döntenél? Sokat elárul a személyiségedről a választás.

Vannak olyan etikai dilemmák, amik társadalmi szinten megosztják az embereket és amellett, hogy szórakoztató elgondolkozni rajtuk, hogy mit reagálnánk abban az adott helyzetben. Most egy olyan felvetést hoztunk nektek, amely egyszerűnek tűnik, azonban egy társaságban feltéve a kérdést teljesen különböző válaszokat és indoklásokat fogunk hallani. A kiinduló helyzet egy teljesen hétköznapi szituáció: ülsz a buszon. Körülnézve magad körül az emberek között látsz hármat, akin megakad a szemed. Az egyik egy idős néni, aki jócskán benne van már a korban és látszik, hogy fáradt. A másik egy fiatal, terhes nő. Nagy a hasa, látszik, hogy fáj a háta, ám mindezek ellenére mégis fiatal. A harmadik pedig egy begipszelt lábú tinédzser. Nehezen kapaszkodik, alig tud a lábára állni. Te kinek adod át a helyet? Átadnád e egyáltalán?

Nyomj egy felfele nyilat arra, akinek átadnád és egy lefele nyilat arra, akinek biztosan nem. Előre szólunk, nincs helyes megfejtés. Lássuk a szavazást:

Most pedig elmondjuk, hogy mit árult el rólad a választásod:

Ha az idős nénit választottad: Konzervatív, szilárd értékrend szerint éled az életed, melynek egyik alappillére, az egymás iránti tisztelet. Megbízható vagy, aki mindig kész segíteni és sosem hezitálsz, ha azt látod, hogy egy elesett embertársadnak valamire szüksége van.

Ha a terhes lányt választottad: Nagy a beleérző képességed, hatalmas empátiával rendelkezel. Ösztönszerűen szereted a gyerekeket és becsülöd azt, aki egy életet hoz a világra, szívesen foglalkozol társadalmi kérdésekkel és ugyanennyire fontos neked a jótékonykodás is.

Ha a törött lábú fiút választottad: Dolgos ember vagy, aki nem szereti a mismásolást, a félmegoldásokat. Gyakorlatias vagy, praktikus és a nem bírod elviselni a lustaságot. Fiatal korod óta foglalkoztat az anyagi gyarapodás, a környezeted is céltudatos embernek ismer.

Ha azt választottad, hogy nem adod át a helyedet: Nem vagy fogékony a környezetedre, általában a masszív egód áll a középpontban. A világot igazítod magadhoz és nem magadat a világhoz. Vezetői attitűddel rendelkezel, szereted irányítani és menedzselni a környezetedet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás