promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több százezer forintos borravalót adott az éttermi felszolgálónak, régi hibáját akarta jóvá tenni ezzel a Zsákbamacska műsorvezetője
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Korábbi nézeteltérésüket akarta helyrehozni a 400 ezres jattal.

Azt mondják, vendéglátóhelyeken, étteremben, kávézóban, sörözőben legalább 10 százalék borravalót illik adni a felszolgálónak. Persze nem minden esetben, mert ha tegyük fel a pincér nem udvarias velünk, ha nem foglalkozik a vendéggel, és unott arckifejezéssel, gyakorlatilag anélkül kommunikál az emberrel, hogy rá sem néz, akkor egyáltalán ne érezzük magunkat kellemetlenül, ha a végén jatt nélkül fizetjük ki a számlát. Nyilván ilyenkor sem fognak kedves arccal nézni ránk, és talán köszönni se fognak nekünk kifelé menet, de tény, hogy ha az ottlétünk alatt a felszolgáló modortalan és bunkó, akkor nem érdemli meg a jattot.

Egyébként teljes mértékben az emberre van bízva, hogy hány százalék borravalót akar adni egy étteremben a felszolgálónak, vannak olyanok, akik a számlához hozzáadott szervízdíjon felül is külön adnak a pincérnek is, mert vannak olyan helyek, ahol a jattot meg sem kapják a dolgozók, hanem a főnök beleszámolja a bevételbe.

A Zsákbamacska adásába is szóba került ez a téma, ugyanis a műsorvezetőnek T. Danny-nek korábban volt egy kis nézeteltérése egy éttermi felszolgálóval, aki aztán hirtelen megjelent a Zsákbamacska stúdiójában, mint játékos.

Hogy pontosan mi történt akkor az étteremben, az nem derült ki, mert a felszolgáló nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni T. Danny-t a kamerák előtt, de az egész szituációból le lehetett szűrni, hogy Danny valószínűleg nem adott borravalót a fiatalembernek. De most jóvá tudta tenni ezt a régi hibáját, ugyanis Kárpáti Rebeka egy érdekes játékkal készült a játékosnak. Két vászontáska volt nála, mindkettőben 400-400 ezer forint lapult, de csak az egyik volt valódi pénz. Végül a játékos szerencsésen választott, így aztán T. Danny rögtön úgy vélte, hogy ezzel már kvittek, és hogy több százezer forintos jattot adott ezzel utólag a pincérnek.

A játék után T. Danny és a felszolgáló még egy békeölelést is megejtett, szóval a két férfi végre rendezni tudta régi sérelmét - még ha a nézők számára nem is derült ki, hogy mi volt ez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás