promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 11 gyermekes szegedi családanya végre megszólalt: Isten mentette meg a gyermekük életét
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehetetlen mással magyarázni a csodát, a család édesanyja vállalja a megvetést, de el kellett mondania a bibliai történetét.

A Joób család története nem a szokványos nagycsaládok sorát gyarapítja - a szegedi házaspár, Dóra és Márton, egy rendkívüli tizenegy gyermekes csapat élén áll. Még ha nem is ekkora gyermeklétszámmal indultak útnak, minden új jövevény hatalmas örömet hozott számukra. A család mindennapjait Dóra, az édesanya, blogjában megosztja, és velünk is kivette az időt, hogy bemutassa egyedi életüket.

A Joób család nem csupán a gyerekek számára hangos, mozgalmas életet jelent, hanem számos váratlan fordulattal és kihívással is teli. A házastársak mindketten nagycsaládban nőttek fel, így számukra természetes volt, hogy saját családjuk is hasonlóan nagy lesz. Márton öt, Dóra hat gyermeket tervezett, és végül mindkettőjük vágya teljesült: összesen hat fiú és öt lány örvendezteti meg őket. Ahogy a család növekedett, úgy érezték, hogy további gyermekvállalásra is készek lennének, mígnem az orvos tanácsára, a tizenegyedik gyermek érkezésekor, úgy döntöttek, hogy befejezik a gyermekvállalást.

Az anyaság nem mindig egyszerű feladat, különösen egy ekkora családban. Dóra élete tele van tervezéssel, szervezéssel és rugalmassággal. A mindennapi teendők közé tartozik a házimunka, a gyerekek foglalkoztatása, a munka, a hitoktatás és még sok más. Az egész család együttműködik, hogy megkönnyítsék az anya teherét, és mindenki kivegye a részét a ház körüli munkából. Bár külső segítség nincs, a nagyszülők és az idősebb testvérek időről időre segítenek, ha szükség van rá.

Az anyagiak gyakran felmerülnek, mint a nagycsaládok legfőbb kihívása. Dóra azonban megosztja tapasztalatait ezen a téren is. Úgy véli, hogy sok olyan kiadás van, amely csak egyszeri vagy ritkán ismétlődő, és sokat segít az összekovácsoltság érzése a családban. Emellett hangsúlyozza a rendelkezésre álló adókedvezmények és egyéb támogatások fontosságát is.

A család mélyen hívő, és életükben saját bevallásuk szerint már csodát is tapasztaltak. Egy családi rendezvény után amikor egy rokonuk indult volna hazafelé autóval, az autó mögött ült láthatatlan helyen Kevin fiúk két éves korában, ám az autó meghibásodott és nem indult el - a család szerint Isten áldása van rajtuk.

A nagyobb gyerekek bevonása a kisebbek gondozásába és a családi teendőkbe szintén fontos eleme a családi életnek. Bár nincs kőbe vésve, hogy melyik feladatot ki látja el, az elvárás jelen van a felelősség és segítőkészség terén.

A Joób család látnivalóan boldog, teljes életet él együtt. A közös élmények, a támogatás és a szeretet mindig jelen vannak az otthonukban. Bár vannak nehézségek és kihívások, a család összetartása és egymásra figyelése mindig segít túljutni ezeken. A nagycsalád nem csupán egyedi életformát jelent számukra, hanem egy örömteli és teljes életet is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás