promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Első emberekként ereszkedtek le egy titokzatos barlangba, félelmetes dolgokat találtak a mélyben
Borítókép:  YouTube / Caveman Hikes
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A klausztrofóbiások most takarják el a szemüket, nyomasztó élményekkel „gazdagodtak” a barlangászok.

Külső szemlélőként nehéz megérteni, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy szűkös földalatti járatokba préseljék be magukat, ám a Caveman Hikes csatornája épp arra igyekszik rávilágítani, hogy mi hajtja az extrém barlangászokat.

Leginkább a felfedezés vágyával és az ismeretlenbe vezető kalandokkal magyarázzák veszélyes hobbijukat, és való igaz, tényleg vannak olyan pillanatok, melyek nem mindennapi élményekkel szolgálnak.

Ilyen az is, amikor egy olyan járatot fedeznek fel, ahová ember korábban még nem tette be a lábát. Habár a barlang bejárata még egyáltalán nem tűnik szűknek, ám a helyzet gyorsan változik, ahogy egyre beljebb haladnak a különös természeti képződmény rejtett részeibe.

Kiderült, hogy ezek eddig csupán az emberek előtt maradtak rejtve, az állatok már régebben felfedezték maguknak. A felvételeket nézve azonban nem jártak túl jól, egy részük ugyanis nem találta meg a kivezető utat.

A barlang mélyén lévő üregekben vastagon áll a denevérek ürüléke, emellett rengeteg csontot és egyéb állati maradványt is találtak a felfedezők, melyek vélhetően már évezredek óta ott hevertek.

A videóban azt is elmagyarázzák a tapasztalt barlangászok, hogy milyen módon érdemes megközelíteni egy-egy szűkebb hasadékot. Előfordulhat ugyanis, hogy fejjel előre kell kúszniuk, ami egyáltalán nem tűnik veszélytelen mutatványnak.

Sokak számára ismerős lehet John Jones rémisztő története, a fiatal amatőr barlangász 2009-ben fejjel lefelé szorult be a Nutty Putty egyik szűk járatába. Hiába próbálták megmenteni, 28 óra elteltével szervezete feladta a küzdelmet. A barlangot ezt követően lezárták a kalandorok elől, Jones teste pedig örökké a mélyben maradt.

Nem véletlenül hívták fel tehát a videók készítői, hogy csakis tapasztalt barlangászok vágjanak bele a hasonló kalandokba, a legjobb felszeléseket segítségül hívva a szorult helyzetekben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás